Κόσμος

Έβρος: Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. – Εκτός ο Κ. Χατζημιχαήλ


Τους 419 υποψήφιους βουλευτές της πανελλαδικά και μεταξύ αυτών και τα έξι ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της στον Έβρο για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία.
Τα ονόματα των υποψηφίων όπως αυτά δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του κόμμα είναι:

1.Δερμεντζόπουλος Χρήστος- Δικηγόρος

2. Δημοσχάκης Αναστάσιος –Απόστρ. ΕΛ.ΑΣ.

3.Κελέτσης Σταύρος-Δικηγόρος

4.Μπαχαρίδου Χρυσή-Ιδ. Υπάλληλος

5. Σώκου Ελένη- Δημοσιογράφος

6. Φαραντάτος Παναγιώτης- Αξιωματικός ε.α.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι εκτός ψηφοδελτίου είναι ο Κωνσταντίνος Χατζημιχάηλ (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης – ΟΕΕΘ), το όνομα του οποίου παρέμενε σταθερά στο ψηφοδέλτιο , ακόμα και όταν ασφαλείς πληροφορίες έλεγαν, ότι η θέση του Σταύρου Κελέτση (πρώην βουλευτή του κόμματος), θα δινόταν στον Παναγιώτη Φαραντάτο.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Νέα Δημοκρατία για την επιλογή των 419 υποψηφίων βουλευτών:
«Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο. Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες».

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή