Θεσσαλονίκη

Ανοιχτή εκδήλωση του Φάνη Παπά στο Σταυρό Δήμου Βόλβης


Για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και για τα τοπικά ζητήματα συνομίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Φάνης Παπάς, σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στο υπαίθριο θεατράκι, στο πάρκο που βρίσκεται στο λιμάνι του Σταυρού.

«Είναι χρέος όλων μας να δώσουμε σ’ αυτόν τον τόπο, στην ευρύτερη περιοχή του Στρυμονικού κόλπου, την ώθηση που χρειάζεται για να αναδειχθεί στο νέο τουριστικό πόλο της Βόρειας Ελλάδας. Η περιοχή διαθέτει όλα τα εχέγγυα, όμως χωρίς την προσοχή της Πολιτείας, η μοναξιά της Αυτοδιοίκησης, δεν μπορεί να την κάνει να ανοίξει τα αναπτυξιακά φτερά της».

«Σε μια εποχή που ο κόσμος είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική και τους πολιτικούς, εμείς δεν διστάζουμε να τον καλούμε να συμμετέχει», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπάς. «Συνεχίζουμε, ως πολιτικό γραφείο, τις ιδιαίτερου ύφους επιτυχημένες ανοιχτές εκδηλώσεις και συζητάμε με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης, για να στείλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, που συντελείται στην Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τη στροφή στην πραγματική ανάπτυξη, τη στροφή στην ευημερία των πολιτών κι όχι απλώς των αριθμών», επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής.

Πολίτες από όλο το Δήμο Βόλβης έδωσαν το «παρών» και συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση, την οποία τίμησε ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, του παραγωγικού τομέα, του τουρισμού, επαγγελματίες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που γέμισαν το υπαίθριο θεατράκι στο πάρκο του λιμανιού του Σταυρού.

Ο κ. Παπάς αναφερόμενος στο Δήμο Βόλβης και την ευρύτερη περιοχή του Στρυμονικού, την χαρακτήρισε «τόπο ευλογημένο, που όμως επί πολλά χρόνια περιμένει την επόμενη μέρα…».

fp.jpg

Στις «αστείρευτες αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής», ο κ. Παπάς περιέλαβε:

-Το Άγιον Όρος.

-Τα Αρχαία Στάγειρα.

-Τα τουριστικά παράλια Ολυμπιάδας, Σταυρού, Νέων Βρασνών, Ασπροβάλτας κτλ.

-Τα Μακεδονικά Τέμπη Ρεντίνας.

-Τον Υδροβιότοπο της Λίμνης Βόλβης.

-Το Οροπέδιο της Αρέθουσας.

-Το μακεδονικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

«Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο συνολικής ανάπτυξης αυτού του προικισμένου τόπου. Η ταχεία ανάδειξη της Αμφίπολης θα αποτελέσει τη μεγάλη αναπτυξιακή έκρηξη όλης της περιοχής. Κι αυτή την ανάπτυξη δεν μπορεί να τη σηκώσει μόνη της η Αυτοδιοίκηση. Αυτή έκανε και κάνει το χρέος της. Αν δεν έχει όμως την υποστήριξη της Πολιτείας, της κυβέρνησης, τίποτα δεν μπορεί να γίνει σωστά. Το παγκόσμιο μνημείο του Τύμβου Καστά, που η απερχόμενη κυβέρνηση των εθνομηδενιστών – διεθνιστών, λόγω της άκρατης ιδεοληψίας και πιθανών άλλων σκοπιμοτήτων, προσπάθησε με κάθε τρόπο να αφήνει σκεπασμένο κάτω από το χώμα, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προστατευθεί, θα αναδειχθεί και θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην Αμφίπολη. Το έχει αποδείξει έμπρακτα, όταν η δική της προηγούμενη κυβέρνηση ξεκίνησε την ανασκαφή, έπειτα από την προτροπή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο οποίος ήταν ο πρώτος που πίστεψε στην αξία της ανασκαφής και χρηματοδότησε το ξεκίνημά της. Αισθάνομαι και μόνο γι’ αυτό ιδιαίτερη τιμή, που ήμουν μέλος της διοίκησής του και ως βουλευτής δεσμεύομαι να υποστηρίξω τις άοκνες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν σε δυο χρόνια οι παρεμβάσεις στην περιοχή, με όλες τις δυνάμεις μου. Η Περιφέρεια διασφάλισε κονδύλια 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και είναι αυτή που προσπαθεί να ορθώσει φραγμό στην αδιαφορία της απερχόμενης κυβέρνησης, που με κάθε τρόπο καθυστερεί τις εργασίες. Η ανάδειξη του Τύμβου Καστά είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τις τύχες αυτού του ευλογημένου τόπου. Συνεπάγεται οικιστική, πολιτιστική, τουριστική, επιχειρηματική και αγροδιατροφική ανάπτυξη. Αρκεί να υπάρχει και μια κυβέρνηση, που πιστεύει σε αυτό το όραμα, σε αυτόν τον στόχο. Κι αυτή η κυβέρνηση είναι μόνο της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να αποκαλέσουμε το μνημείο μακεδονικό, δεν αγνοούμε, αλλά στηρίζουμε την Ιστορία μας, δεν αρνούμαστε, αλλά είμαστε υπερήφανοι για το μεγαλείο της Μακεδονίας μας», είπε ο κ. Παπάς.

Ο κ. Παπάς εξήγησε ότι πρώτο του μέλημα, εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευτούν για να τους εκπροσωπήσει στην επόμενη Βουλή, είναι η αντιμετώπιση ζητημάτων που αποτελούν τροχοπέδη στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των παραλίων του Δήμου Βόλβης, ενώ αναφέρθηκε και στις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής, που προσφέρουν τη δυνατότητα για οικονομική ανασύνταξη και για συγκράτηση του πληθυσμού στην περιοχή.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = «http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.10&appId=139338166141022»;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Πηγή