Πολιτική

Δεν ήθελα ποτέ να με κρίνουν για το επώνυμό μου – Newsbeast

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν ήθελα ποτέ να με κρίνουν για το επώνυμό μου


Μια διαφορετική συνέντευξη σε σχέση με τις υπόλοιπες που έχει δώσει αυτό το διάστημα, παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σε πολύ χαλαρό ύφος για την οικογένειά του, τη σχέση του με τη σύζυγό του, την απόφασή του να φύγει από το σπίτι στα 18 του χρόνια και για το τι θα έκανε εάν η κόρη του φέρει τον φίλο της σπίτι και του πει «εγώ ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος αρκετά διαφορετικός από τη δημόσια εικόνα του. Του άρεσε να είναι πάντα το σπίτι ανοικτό», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για την κούραση που δημιουργούν οι εκλογές, απάντησε: «Οι εκλογές είναι πάντα κουραστικές, αλλά είναι και μια δημιουργική διαδικασία. Έχουν μείνεις τέσσερις ημέρες ακόμη και θα αγωνιζόμαστε μέχρι τελευταία στιγμή. Βέβαια, θα ακολουθήσει και άλλη μια προεκλογική περίοδος, που δεν ξέρουμε πότε θα έρθει, αλλά θα είναι το επόμενο διάστημα. Δεν είναι κάτι καινούριο για μένα, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα…».

Για τις ανοικτές συγκεντρώσεις, σχολίασε: «Σε όσους λένε ότι είναι ξεπερασμένες οι συγκεντρώσεις θα έλεγα ναι και όχι. Είναι μια ευκαιρία του κόσμου να εκφραστεί».

Σχετικά με τα αν θα άλλαζε κάτι σε αυτήν τη διαδρομή: «Πάντα διορθώνουμε πράγματα. Δεν θα άλλαζα πολλά από αυτά. Με διάθεση αυτοκριτικής, φυσικά… Η πόλωση ενοχλεί τους συμπολίτες μας. Επιλογή μου ήταν να μιλάω πάντα θετικά. Είναι ευκαιρία να μιλήσω και για την Ευρώπη που θέλουμε και για την Ελλάδα που έχω στο μυαλό μου».

Για το ότι στερούνται τα αγαπημένα του πρόσωπα την παρουσία του αυτήν την περίοδο: «Η ανάμειξη με την πολιτική πρέπει να είναι οικογενειακή απόφαση. Η Μαρέβα έρχεται συχνά μαζί μου και είναι μια ωραία παρέα. Προσπαθώ να ξεκλέβουμε ιδιωτικές στιγμές, λίγες στιγμές ηρεμίας που χρειάζονται. Να μην παρασύρεσαι κανείς από την αδρεναλίνη της προεκλογικής περιόδου. Η μικρούλα κόρη μου είναι αυτή που αισθάνομαι ότι μου λείπει. Νομίζω ότι σε όλες τις ελληνικές οικογένειες υπάρχει μια αδυναμία στο τελευταίο παιδί που μένει στο σπίτι».

Σχετικά με το διάλειμμα στη σχέση του με τη Μαρέβα και το ότι αποδείχθηκε πως ότι παρόλο που το γυαλί ραγίζει, μπορεί να μην σπάει, απάντησε: «Ήμασταν αρκετά χρόνια μαζί. Περάσαμε μια μεγάλη δυσκολία. Είμαστε ξανά μαζί, πιο ώριμοι. Δεχθήκαμε και οι δύο τα σφάλματά μας. Η συμβουλή μου, αν μπορώ να δώσω, είναι να είναι ενωμένες οι οικογένειες. Και αξίζει να δίνουμε αυτές τις ευκαιρίες».

«Είναι καλός άνθρωπος, πολύ τρυφερός και αισθάνομαι ότι γίνεται κομμάτια για να βοηθήσει κόσμο. Δεν θα πω ότι είμαστε συνηθισμένη οικογένεια, είμαστε όμως μια κανονική οικογένεια. Βρέξει χιονίσει δύο φορές την εβδομάδα θα φάμε μαζί. Θα κάνουμε δραστηριότητες μαζί».

Και σημείωσε σε αυτό το σημείο: «Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για μένα. Ο κόσμος πρέπει να αθλείται. Είναι σημαντικό για την εκτόνωση».

«Εγώ είμαι της άποψης να μην καπνίζουμε, να μην πίνουμε πολύ, να τρώμε καλά και να αθλούμαστε», σημείωσε στη συνέχεια και ανέφερε ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο: «Μέχρι και οι καπνιστές μας λένε ότι πρέπει να επιβληθεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Τα νέα παιδιά που δουλεύουν σε μαγαζιά και μπαρ 8-10 ώρες την ημέρα, είναι επικίνδυνο για εκείνους».

Για το εάν είναι πιο χαλαρός στις διακοπές: «Αθλητισμός, κολύμπι και διάβασμα. Δεν είμαι πολύ του ξενυχτιού. Μου αρέσει να ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί. Είναι ήσυχη ώρα που γράφω τις ομιλίες μου.

Το ζήτημα του κινητού είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και οι δύο. Επιδιώκουμε στιγμές που θα είμαστε off line. Αν κοιτάς μια οθόνη, δεν κοιτάς γύρω σου. Καλό είναι να αφήνουμε το κινητό λίγο στην άκρη».

Για το εάν είναι αυστηρός γονιός: Νομίζω ότι είμαι πολύ χαλαρός. Σήμερα τα παιδιά πρέπει να έχουν την άνεση να φέρνουν τους φίλους τους. Εκ των πραγμάτων αλλάζουν οι εποχές και κάνουμε πράγματα τα οποία δεν μπορούσαμε να φανταστούμε παλαιότερα.

Για το εάν ο φίλος της κόρης του του πει «εγώ ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ», τι θα κάνει: «Δεν μας έχει τύχει κάτι τέτοιο. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλίμονο εάν σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχει και κάποια αντίδραση. Δεν μου έχει τύχει, αλλά θα το αντιμετώπιζα με χιούμορ.

Για τον πατέρα του, είπε: «Σίγουρα και τον στερήθηκα τον πατέρα μου και πέρασα μια περίεργη εφηβεία. Αλλά, πέρασα πολύ ωραία. Και βέβαια στα 18 μου έφυγα από το σπίτι. Πήγα σπούδασα και στη συνέχεια εργάστηκα. Δεν ήθελα ποτέ να με κρίνουν για το επώνυμό μου».

Του στοίχισε πολύ του πατέρα μου όταν έφυγε η μάνα μου. Ήταν πολύ περήφανοι για τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα».Πηγή