Ελλάδα

Επέστρεψαν στις χώρες τους 18 αλλοδαποί – Newsbeast

Επέστρεψαν στις χώρες τους 18 αλλοδαποί


Επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών υπηκόων Γεωργίας και Πακιστάν έγινε υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, με ειδική πτήση «charter» από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Τρίτη, 14 Μαΐου 2019.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης γύρισαν συνολικά 18 αλλοδαποί, 6 υπήκοοι Γεωργίας και 12 υπήκοοι Πακιστάν, με προορισμό την Τιφλίδα και το Ισλαμαμπάντ, αντίστοιχα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη και της Πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σύμβασης, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF), στο πλαίσιο της Δράσης «Η εφαρμογή αναγκαστικών επιστροφών των παράτυπων υπηκόων τρίτων χωρών».

Σημειώνεται ότι το τρέχον έτος έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη 3 εθνικές επιχειρήσεις επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών, κατά τις οποίες επέστρεψαν συνολικά 43 υπήκοοι Πακιστάν και 15 υπήκοοι Γεωργίας, στις χώρες καταγωγής τους.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά το έτος 2018 πραγματοποιήθηκαν 6 εθνικές επιχειρήσεις επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών, κατά τις οποίες γύρισαν συνολικά 87 υπήκοοι Πακιστάν και 26 υπήκοοι Γεωργίας, στις χώρες καταγωγής τους.

(φωτογραφία αρχείου)Πηγή