Επιλογές

Η πολιτική αλλαγή στη χώρα μας έρχεται.Οι Δημοτικές εκλογές ήταν μόλις η αρχή.

Αλέξανδρος Φεραίος Εκλογές

Το αποτέλεσμα το δημοτικών εκλογών ειδικότερα του δεύτερου γύρου στις 2 Ιουνίου ήταν ξεκάθαρο. Παρατηρήσαμε τόσο στην κεντρική Μακεδονία όσο και γενικότερα στην επικράτεια ότι δήμοι που τους θεωρούσαμε κάστρα έπεσαν αμαχητί. Οποίος εν ενεργεία δήμαρχος πήγε στο δεύτερο γύρο έχασε από το αουτσάιντερ αντίπαλο του.
Είδαμε ότι πλέον οι πολίτες φαίνεται να ψηφίζουν με διαφορετικό κριτήριο. Αυτό της αλλαγής. Τα χρόνια που η πληροφορία ήταν δύσκολη και δυσεύρετη έχει περάσει. Το φαινόμενο σταυρωμένα ψηφοδέλτια από τον πατέρα στον γιο τείνει να εξαφανιστεί και εάν το βρίσκομαι κάπου αυτό είναι, ευτυχώς μειοψηφία.
Τα χρόνια επίσης που ο δήμαρχος ο βουλευτής ή ο υπουργός κυκλοφορούσαν με θωρακισμένα οχήματα υψηλού κυβισμού και ένα μικρό στρατό συνοδεία τα οποία πλήρωνε ο Έλληνας φορολογούμενος έχουν επίσης περάσει στην ιστορία. Τουλάχιστον αυτό μας έδειξε το φαινόμενο Βαρουφάκη. Από τη μία είχαμε τον πρώην υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο Ο οποίος κυκλοφορούσε με εκείνο το κλασικό μαύρο 4×4 θωρακισμένο όχημα και πάντα με συνοδεία ενώ από την άλλη είχαμε τον Γιάνη Βαρουφάκη επίσης υπουργό οικονομικών ο όποιος κυκλοφορούσε με τη μηχανή και το κράνος του.
Στην άμεση αντιπροσωπευτική δημοκρατία που λέμε ότι έχουμε, ο λαός ψηφίζει τους εκπροσώπους του. Δε νοείται λοιπόν Ο τάδε η ο δείνα υπουργός Ο οποίος να σημειωθεί ότι σημαίνει Ο υπηρέτης του λαού, να φοβάται τον κόσμο. Ίσα ίσα Ο τάδε η ο δείνα βουλευτής υπουργός ή και πρωθυπουργός θα έπρεπε συνεχώς να επιζητά την επαφή με τον λαό και αυτό για να μην χάσει την επαφή μαζί του… Και αυτό για να μην ξεχάσει ποιος είναι ο ρόλος του… Η υπηρεσία του πολίτη και όχι το ανάποδο.
Στις επόμενες εκλογές ο πολίτης έχει την ευκαιρία να δώσει την εντολή σε νέους ανθρώπους να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, να αλλάξουν τους εκπροσώπους τους που έχασαν την επαφή με την κοινωνία.
Στις 7 Ιουλίου άλλαξε τους.

Του Αλέξανδρου Φερραίου.