Θεσσαλονίκη

Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε σε υπερβολικό βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ


Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ανέντιμο να δίνονται χρήματα στη βάση του εκλογικού κύκλου. Επεσήμανε ωστόσο πως οι συνταξιούχοι έχουν ανάγκη κάθε ποσό που μπορεί να δοθεί και εξ αυτού του λόγου άλλωστε ψήφισε την παροχή η ΝΔ.

Μέτρα και πολιτικές προκειμένου να διασφαλισθούν οι συντάξεις και δημιουργία μόνιμου μηχανισμού για τη στήριξη των συνταξιούχων,

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε μέτρα και πολιτικές προκειμένου να διασφαλισθούν οι συντάξεις

Σημείωσε επίσης ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνεται στη βάση των πραγματικών προβλημάτων και όχι με διχαστικό λόγο για τον Εμφύλιο ή τί είπε το ’44 ο Βελουχιώτης. Ζήτησε καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου και σημείωσε ότι τα πολιτικά συμπεράσματα τα εξαχθούν τόσο από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όσο και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όταν ρωτήθηκε για την φράση ο «ψυκτικός από το Περιστέρι», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Όταν μιλάω για την ανάγκη να φτιάξουμε πρότυπα δημόσια σχολεία σε όλη την Ελλάδα και να ξεκινήσουμε από τη Δυτική Αθήνα, το Περιστέρι, αυτό είναι μία πολιτική που εξυπηρετεί τις ελίτ ή εξυπηρετεί τα παιδιά της Δυτικής Αθήνας, που πρέπει να έχουν ίδιες ευκαιρίες σε ποιοτική μόρφωση; Όταν μιλάω για την ανάγκη να έχουμε σοβαρή και ποιοτική τεχνική εκπαίδευση παντού, στο Περιστέρι, στον Άλιμο, στη Θεσσαλονίκη, στην Καρδίτσα, αυτό είναι καλό ή κακό;».

Εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε σχετικά με το αν έκανε λόγο για επταήμερη εργασία: «Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία. Είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας και να προτείνουμε λύσεις; Όταν δεσμεύομαι ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αυτό είναι για τις ελίτ ή για τους πολλούς εργαζόμενους; Όταν δίνω αγώνα γιατί από την επιτυχία μιας επιχείρησης πρέπει να είναι πρώτα ωφελημένοι οι εργαζόμενοι είναι υπέρ της ελίτ; Προσπάθεια άθλιας προπαγάνδας. Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία. Δόθηκαν εξηγήσεις και επιμένει η προπαγάνδα και η μονταζιέρα να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει»

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = «http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.10&appId=139338166141022»;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Πηγή