Κόσμος

Καθηλώθηκε το 40% του στόλου των 737 ΜΑΧ της Boeing μετά τη νέα τραγωδία


Η Βρετανία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που κλείνει τον εναέριο χώρο σε αεροσκάφη τύπου 737 ΜΑΧ της Boeing, μέχρις ότου εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ προηγήθηκαν πολλές χώρες της Ασίας. Την απόφαση της Κίνας και της Ινδονησίας να καθηλώσουν προληπτικά το συγκεκριμένο αεροσκάφος, ακολουθούν όλο και περισσότερες χώρες, μεταξύ αυτών  το Βιετνάμ, η Νότια Κορέα, το Μεξικό, η Aργεντινή, η Iνδία, η Μογγολίαl και η Αυστραλία.

Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές αποφάσισαν να κρατήσουν στο έδαφος τα Boeing 737 του στόλου της, μία ημέρα μετά την συντριβή του αεροσκάφους της αυτού του τύπου με 157 επιβαίνοντες. Η πτήση ΕΤ 302 Αντίς Αμπέμπα – Ναϊρόμπι, με επιβάτες από 33 χώρες, συνετρίβη νωρίς το πρωί της Κυριακής, έξι λεπτά μετά την απογείωση. Μετέφερε 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα και δεν υπάρχουν επιζώντες.  

Η ανακοίνωση της Boeing

Η Boeing σε ανακοίνωση της διαβεβαιώνει ότι «μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες» τα αεροσκάφη τύπου 737 MAX θα γίνουν «πιο ασφαλή με βελτίωση του λογισμικού ελέγχου». Το σύστημα αναπτύχθηκε μετά την προηγούμενη συντριβή αεροπλάνου του ίδιου τύπου που ανήκε στη Lion Air, στην Ινδονησία τον Οκτώβριο, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Boeing.

Η ανακοίνωση της IATA

Από την πλευρά της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), που εκπροσωπεί περίπου 260 αερομεταφορείς παγκοσμίως, τονίζεται ότι χρειάζεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργείται για την πολύνεκρη συντριβή ενός αεροσκάφους  πριν να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα για το δυστύχημα ή το αεροσκάφος.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας των Αερομεταφορών θα αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων που σχετίζονται με την χρήση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές.

Η υπουργός Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών Ιλέιν Τσάο ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν «με μεγάλη προσοχή» τις μοιραίες συντριβές των δύο αεροσκαφών Boeing Co 737 MAX 8, αναφερόμενη τόσο στη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines, όσο και του αεροσκάφους της Lion Air.

Το μοντέλο 737 MAX 8 θεωρείται ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας. Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η μετοχή της Boeing σημείωσε απότομη πτώση στο -10%, πριν ανακάμψει στο -7%.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή