Θεσσαλονίκη

Με ποντιακά για τη Μακεδονία παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του ο Π. Ψωμιάδης (ΦΩΤΟ & VIDEO)


Με ένα ποντιακό τραγούδι για τη Μακεδονία, μεγάλη αναφορά στο έργο του ως νομάρχη αλλά και τη βεβαιότητα πως θα είναι ο νικητής των επικείμενων δημοτικών εκλογών, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων (διαμερισματικούς) με τον συνδυασμό του «Δύναμη Πολιτών».

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Ολύμπιον» στο κέντρο της πόλης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά την ομιλία του παρουσίασε το όραμα του για τη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας πως θέλει να φέρει στην πόλη εικόνες που ονειρεύονται οι πολίτες της.

psomiadis6.jpg

psomiadis.jpg

Όπως είπε ο κ. Ψωμιάδης, ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητές του είναι να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, να υπάρχει ασφάλεια για τους πολίτες και να δοθεί έμφαση στα καθημερινά προβλήματα στις παραμελημένες περιοχές της αλλά και στην άρση των αδικιών.

«Δεν μπορεί το κέντρο της πόλης να έχει αυτό το χάλι. Η Αριστοτέλους να έχει αυτό το χάλι. Θα μπει τάξη» διαμήνυσε καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση.

Αναφερόμενος στον τομέα της καθαριότητας, απέρριψε το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτών και τόνισε πως κανείς υπάλληλος από τον δήμο δεν θα απολυθεί αφού όπως υπογράμμισε, εξυπηρετούν τις ανάγκες του.

Κατά την τοποθέτησή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών», αναφέρθηκε και το σχέδιο του για την επέκταση και την ανάπλαση της Παλιάς Παραλίας.

Όπως είπε, πρόθεση του είναι να γίνει επέκταση της Παλιάς Παραλίας κατά 150 μέτρα έτσι ώστε να επεκταθεί ο υφιστάμενος πεζόδρομος και να υπάρχει και περισσότερος χώρος για τα καταστήματα επί της Λεωφόρου Νίκης. Στην πρόταση του κ. Ψωμιάδη υπάρχει και δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ 2.000 θέσεων στην πλευρά της θάλασσας, με το υφιστάμενο κράσπεδο της παλιάς παραλίας να μετατρέπεται σε λωρίδα εισόδου και εξόδου των οχημάτων σε αυτό.

Πρόσθεσε μάλιστα πως στον χώρο αυτό θα δημιουργηθούν αναψυκτήρια, παιδικές χαρές αλλά και παιδικές χαρές για ΑΜΕΑ.

Παράλληλα ο κ. Ψωμιάδης άσκησε δριμεία κριτική στην παρούσα διοίκηση του δήμου για το μείζον θέμα της στάθμευσης, κατακρίνοντας τόσο το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης όσο και την απόφαση του δήμου να προχωρήσει στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας χωρίς να μεριμνήσει που θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα που μέχρι τώρα στάθμευαν εκεί.

psomiadis2.jpg

Ακόμα, επανέλαβε την πρότασή του για διεξαγωγή του Gay Pride εντός του χώρου της ΔΕΘ ή στο λιμάνι, λέγοντας πως σέβεται τη διαφορετικότητα και πως δεν είναι αντίθετος σε μια εκδήλωση που θα τιμά τα άτομα αυτά.

Τόνισε ωστόσο την πρόθεσή του να «καθαρίσει η πόλη από τους ξεβράκωτους που κυκλοφορούν έχοντας την εικόνα της Παναγίας μπροστά στα γεννητικά τους όργανα»

«Αυτά που θα κάνουμε στη Θεσσαλονίκη μόνο εμείς μπορούμε να τα κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Κατά την ομιλία του στη σημερινή εκδήλωση στο «Ολύμπιον», ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με τον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» έκανε λόγο για προσπάθεια πολιτικής του εξόντωσης και εξαφάνισής του με οργανωμένο σχέδιο επειδή όπως τόνισε έθιγε θέματα που κάποιοι δεν ήθελαν να τα ακούει ο ελληνικός λαός.

Είπε μάλιστα πως δέχθηκε έντονες πιέσεις να μην κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ωστόσο σημείωσε πως ο ίδιος δεν υπέκυψε.

«Δεν τα κατάφεραν γιατί δεν υπολόγισαν στον λαό της Θεσσαλονίκης, στον ελληνικό λαό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και τόνισε πως έχει αθωωθεί και στα πέντε δικαστήρια.

Μάλιστα αναφερόμενος στην υπόθεση που είναι γνωστή ως «45αρια» σχολίασε πως η αναφορά γίνεται σαν να είναι καουμπόι και υπογράμμισε πως έτσι λύθηκε το πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Πρόσθεσε μάλιστα πως έγγραφο του Ελεγκτικού συνεδρίου αναφέρει πως όλα τα έργα των θητειών του είναι νόμιμα και πως δεν έλειπε ούτε ένα ευρώ.

Μιλώντας για τις θητείες του, είπε πως επί των ημερών του έγιναν πολλά έργα όπως σχολεία και δρόμοι, το νέο κτήριο της ΠΚΜ ενώ αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς όπως ανέφερε τα ακραία φαινόμενα και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχίζει το έργο αυτό.

Σχολιάζοντας τις άλλες υποψηφιότητες είπε πως κάποιους από τους άλλους υποψήφιους δεν τους ξέρει η κοινωνία και τόνισε πως δεν πρέπει να κομματικοποιούνται οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ωστόσο τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα τους και είπε πως μετά τις εκλογές πρέπει να υπάρχει ενότητα.

psomiadis3.jpg

Κατά την ομιλία του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε προδοτική και τόνισε πως μαζί με τον συνδυασμό του θα αγωνιστεί προκειμένου αυτή η Συμφωνία να πάει στα σκουπίδια.

Σχολιάζοντας τη μεγάλη παρουσία του κόσμου στη σημερινή εκδήλωση, είπε πως «αυτό είναι μια πραγματική δημοσκόπηση» και πως ο ίδιος δεν παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις. «Η καλύτερη δημοσκόπηση θα είναι στις κάλπες», τόνισε.

Ο κ. Ψωμιάδης εξαπέλυσε πυρά και κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πως πλέον τις αποφάσεις του κόμματους λαμβάνουν «νάνοι», «εισαγόμενοι» και «πολιτικοί γυρολόγοι».

Αναφερόμενος στους υποψήφιους με τον συνδυασμό του και στις κριτικές που δέχθηκε πως δεν υπάρχουν επιστήμονες, καθηγητές ή φίρμες, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως έχει στο ψηφοδέλτιό του άτομα της διπλανής πόρτας, αυτοδημιούργητα που «δεν είναι παιδιά ενός κομματικού σωλήνα».

Δήλωσε υπερήφανος για τους υποψηφίους του και τόνισε πως μαζί θα αγωνιστούν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων (διαμερισματικούς) με τον συνδυασμό του «Δύναμη Πολιτών».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = «http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.10&appId=139338166141022»;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Πηγή