Πολιτική

Ν.Δ.: Ζητεί απομάκρυνση της Αν. Ξεπαπαδέα από τη Γ.Γ. κατά της διαφθοράς


Την απομάκρυνση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα από τη Γενική Γραμμετεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς ζητεί η Νέα Δημοκρατία, επικαλούμενη το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το οποίο όπως επισημαίνει, επιβεβαιώνει πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Μαξίμου με τον διαπλεκόμενο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και τον κ. Πετσίτη. 

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Σοφία Ζαχαράκη αναφέρει χαρακτηριστικά:  
«Η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση Γενική Γραμματέας κατά της διαφθοράς, κ. Ξεπαπαδέα εκπροσωπούσε παράλληλα και τον ειδικό στις offshore Αρτέμη Αρτεμίου, επιβεβαιώνει πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Μαξίμου με τον διαπλεκόμενο δικηγόρο» και συνεχίζει:  
 
«Ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, ο Αρτεμίου που τον χρηματοδοτούσε από την Κύπρο, τα ταξίδια του με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, είναι όλα κομμάτια της ίδιας σκοτεινής υπόθεσης».

Όπως τονίζει η κ. Ζαχαράκη η κ. Ξεπαπαδέα «πρέπει σήμερα κιόλας να απομακρυνθεί από τη θέση της και οι κ. Τσίπρας και Παππάς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο».

Προτεινόμενα για εσάςΠηγή