Θεσσαλονίκη

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί από την εθνικιστική εκστρατεία για το Μακεδονικό


Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη διακοπή της παράστασης «οι Πυρκαγιές» στο Βασιλικό Θέατρο, στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή».

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση σημειώνει μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη οργάνωση, την οποία χαρακτηρίζει «ακροδεξιά», «έχει πρωτοστατήσει και σε άλλα περιστατικά μισαλλοδοξίας», φέρνοντας ως παράδειγμα την προσπάθεια της να εμποδίσει να φοιτήσουν προσφυγόπουλα στο σε σχολείο του Ωραιοκάστρου.

Επίσης, η «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή», τονίζει πως οι «φασίστες έχουν αποθρασυνθεί», γεγονός που κατά την ίδια οφείλεται «στην εθνικιστική εκστρατεία της ΝΔ και του υπόλοιπου συρφετού της ακροδεξιάς για το Μακεδονικό και τη συστηματική αδράνεια της Αστυνομίας απέναντί τους».

«Οι φασίστες ήταν και είναι εχθροί της ελεύθερης και δημιουργικής τέχνης, ιδιαίτερα όταν αυτή αμφισβητεί τα ιερά και τα όσια της κυρίαρχης τάξης ή ανοίγει δρόμους κριτικής σκέψης», επισημαίνει επίσης η δημοτική κίνηση και καλεί τους Θεσσαλονικείς να απομονώσουν τον Ιερό Λόχο και όλες τις φασιστικές συμμορίες.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» καταγγέλλει τη διακοπή της παράστασης του έργου «Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ από τέσσερα μέλη της φασιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος», που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της παράστασης μέσα στο Βασιλικό Θέατρο.

Η συγκεκριμένη ακροδεξιά οργάνωση που δήθεν θίχτηκε επειδή η «συγκεκριμένη παράσταση βλαστημά τα Ιερά πρόσωπα της Ορθόδοξης πίστης», έχει πρωτοστατήσει και σε άλλα περιστατικά μισαλλοδοξίας όπως όταν προσπάθησε να εμποδίσει τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο του Ωραιοκάστρου.

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί από την εθνικιστική εκστρατεία της ΝΔ και του υπόλοιπου συρφετού της ακροδεξιάς για το Μακεδονικό και τη συστηματική αδράνεια της Αστυνομίας απέναντί τους.

Δεν θα περάσουν! Το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη μνήμη και την αποφασιστικότητα να σταματήσει τις ακροδεξιές συμμορίες.

Η ισλαμοφοβία, όπως και κάθε άλλη προσπάθεια διάκρισης των ανθρώπων με βάση τη θρησκεία, τη φυλή, το φύλο ή το σεξουαλικό προσανατολισμό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ρατσιστικό δηλητήριο. Οι φασίστες ήταν και είναι εχθροί της ελεύθερης και δημιουργικής τέχνης, ιδιαίτερα όταν αυτή αμφισβητεί τα ιερά και τα όσια της κυρίαρχης τάξης ή ανοίγει δρόμους κριτικής σκέψης.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Θεσσαλονίκης πρέπει να απομονώσουμε τον Ιερό Λόγο και όλες τις φασιστικές συμμορίες.

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις και τα κόμματα της Αριστεράς να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, να απομονώσουμε τις εθνικιστικές κραυγές και να στείλουμε τους φασίστες στη φυλακή, με επόμενο μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 16 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = «http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.10&appId=139338166141022»;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Πηγή