Αθλητικά

Φέντερερ: "Να μην τιμωρηθεί ο Κύργιος επειδή κατέστρεψε μια καρέκλα"Ο Ρότζερ Φέντερερ υποστήριξε ότι ο Νικ Κύργιος δεν αξίζει επιπλέον τιμωρίας για το γεγονός ότι εκτόξευσε καρέκλα κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Νορβηγό, Κάσπερ Ρουντ.

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας αποκλείστηκε, του επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ από την ATP, ενώ έχασε και τα 33.000 ευρώ που αντιστοιχούσαν στ’ αποτελέσματα που είχε στο τουρνουά της Ρώμης.

O Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να παίξει στον προημιτελικό της Ρώμης λόγω τραυματισμού με αποτέλεσμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς να προκριθεί στον ημιτελικό άνευ αγώνα, υπεραμύνθηκε τον Κύργιο και τόνισε ότι θεωρεί άδικη επιπλέον τιμωρία του.

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να τιμωρηθεί πιο πολύ. Τι έκανε; Κατέστρεψε μια καρέκλα; Δεν είναι αρκετό για να τιμωρηθεί. Ο μηδενισμός είναι αρκετά σκληρό. Γνωρίζει ότι ήταν λάθος του», υποστήριξε ο 37χρονος Ελβετός τενίστας.

Η ATP αναμένεται να εξετάσει άμεσα την περίπτωση του 24χρονου Ελληνοαυστραλού και να υπάρξει νέα τιμωρία. Εάν αυτή θα είναι μόνο πρόστιμο δεν το γνωρίζουμε, αφού ο Κύργιος έχει παραβεί όλους τους κανόνες του αθλήματος κι ελλοχεύει ο κίνδυνος αποκλεισμού από τα προσεχή τουρνουά.Πηγή