Θεσσαλονίκη Επιλογές

Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που επιχορηγούνται απο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αναρτήθηκε το απόγευμα η απόφαση για τη χρηματοδότηση 6.683 επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από τον covid, μέσα από το πρόγραμμα Διέξοδος.

  • 82% των επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται απασχολούν έως 5 εργαζόμενους
  • 12% των επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται απασχολούν 10 έως 50 εργαζόμενους
  • 47,7% είχαν υποστεί μείωση τζίρου άνω του 80%
  • 33% δραστηριοποιείται στον Τουρισμό και την Εστίαση
  • 35% δραστηριοποιείται σε Χονδρικό και Λιανικό εμπόριο, Μεταποίηση και Μεταφορές 20.000 αιτήσεις αξιολογήθηκαν με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια σε μόλις δυόμιση μήνες.

Οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν απασχολούν συνολικά πάνω από 24.500 εργαζόμενους, ενώ η χρηματοδότηση των εγκεκριμένων επιχειρήσεων θα γίνει στους πρώτους μήνες του 2021.\

Συνολικά 6.683 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και μισθοδοτούν 24.500 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης θα ενισχυθούν με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης του προγράμματος «Διέξοδος», ύψους 200 εκ. ευρώ, μέσω του οποίου ενισχύεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Χαρακτηριστικά, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας, έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

“Τέλος στην αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων για την ένταξη τους στο πρόγραμμα επιδότησης “Διέξοδος” της

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η ερώτηση του «ενός εκατομμυρίου» δόθηκε όπως δεσμευτήκαμε στο τέλος της χρονιάς και είναι τα 27,51 μόρια!!!
6.683 επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν με 200εκ ευρώ.”

«Από τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η εκταμίευση των χρημάτων προς τις επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν θετικά για να λάβουν την πολύτιμη ενίσχυση, που θα τους επιτρέψει όχι μόνο να αποκτήσουν τη ρευστότητα για να κρατηθούν όρθιες, αλλά και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας 24.500 συμπολιτών μας. Οι αιτήσεις από τις επιχειρήσεις θα υποβάλλονται το επόμενο τρίμηνο, όποτε εκείνες επιθυμούν, και σταδιακά θα εκταμιεύονται τα χρήματα που δικαιούται κάθε ωφελούμενος, χρήματα που δεν θα επιστρέψουν, διότι δεν πρόκειται για δάνειο, αλλά για επιδότηση. Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ‘Διέξοδος’ που πρώτη στη χώρα υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν τεράστιο. Υπήρξε μαζικότατη συμμετοχή από 20.000 επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να αυξήσουμε τον αρχικό προϋπολογισμό των 150 εκ. ευρώ κατά 50 εκ. ευρώ και οι συνολικοί πόροι, το ζεστό χρήμα που θα πέσει στην αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στους επόμενους τρεις μήνες είναι 200 εκ. ευρώ», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δείτε όλες τις επιχειρήσεις κάνοντας κλικ εδώ.

 

Πηγή