Υγεία

Αλλαγές στο Τμήμα Επικοινωνίας και στη Μονάδα Σπάνιων Παθήσεων της Pfizer Hellas


Επικεφαλής της Μονάδας Σπάνιων Παθήσεων στους θεραπευτικούς τομείς της αιμορροφιλίας και της ενδοκρινολογίας (Country Brand Lead, Rare Diseases BU, Pfizer Hellas) της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος διευθυντής Επικοινωνίας  Δημήτρης Θερριός ενώ τη θέση του κ. Θερριού αναλαμβάνει με τη σειρά της η κα Μίκα Παπαηλίου (External Comms Manager).

Στα καθήκοντα της κ. Παπαηλίου, περιλαμβάνονται η στρατηγική και ο σχεδιασμός της εταιρικής επικοινωνίας της Pfizer Hellas καθώς επίσης και για τις εκστρατείες ενημέρωσης κοινού, που υλοποιεί η εταιρεία, όπως και τις σχέσεις με τα Μ.Μ.Ε.

Η Μίκα Παπαηλίου διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο της Επικοινωνίας, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει ασχοληθεί με θέματα εταιρικής επικοινωνίας, διαχείρισης κρίσεων, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, και ανάπτυξης σχέσεων με ΜΜΕ ενώ παράλληλα, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πληθώρα προγραμμάτων επικοινωνίας.  Προέρχεται από Εταιρεία Επικοινωνίας στην οποία τα τελευταία χρόνια κατείχε τη θέση του Director έχοντας την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πλάνων στρατηγικής επικοινωνίας για σημαντικές πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες και brands.

«Με μεγάλη χαρά εντάσσομαι στο δυναμικό της Pfizer Hellas μιας εταιρείας που  αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για τη βιοφαρμακευτική της καινοτομία και έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην πρόληψη και στη θεραπεία σοβαρών παθήσεων. Είμαι ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρω και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις στην υλοποίηση του οράματος της εταιρείας: «Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών». ανέφερε η κα. Παπαηλίου.

Ο αναβαθμισμένος Δημήτρης Θερριός, αναφερόμενος στα νέα σημαντικά καθήκοντα που αναλαμβάνει επεσήμανε ότι έπειτα από 12 χρόνια που υπηρέτησε το τμήμα Επικοινωνίας αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα στην καριέρα μου στη Pfizer Hellas, μετά από μια πορεία τα 12 τελευταία χρόνια σε διάφορους ρόλους  στο τμήμα Επικοινωνίας αλλά και ως επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης των Ενώσεων Ασθενών. Οι μοναδικές εμπειρίες που βίωσα, μέσα από την καθημερινή συναναστροφή μου, με τους ανθρώπους που ασκούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας αλλά και με την κοινότητα των Ενώσεων Ασθενών, με ενδυναμώνουν με τις νέες δεξιότητες αλλά και την ευαισθησία  που απαιτείται για να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις του νέου μου ρόλου. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, που συνεργάστηκα αυτά τα χρόνια, και βέβαια να καλωσορίσω τη νέα συνάδελφο,  με την δέσμευση ότι  θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας μέσα από τους νέους μας ρόλους,  ακόμα μεγαλύτερη αξία για τους ασθενείς».

 

Πηγή