Πολιτική

Ανδρουλάκης: Η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε να επιδιώξει κυρώσεις έναντι της Τουρκίας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε να επιδιώξει κυρώσεις έναντι της Τουρκίας, εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένης για τις 10 και 11 Δεκεμβρίου υπάρχουν πολύ σοβαρά και πιεστικά θέματα που δεν επιτρέπουν στην ΕΕ να θέσει προτεραιότητα τις προκλήσεις της Τουρκίας.

«Δυστυχώς καθυστερήσαμε, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός καθυστέρησαν», είπε ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να θέσει το ζήτημα από τον Οκτώβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία έχει ισχυρές συμμαχίες

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, με δική του πρωτοβουλία, από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές αναφορικά με το ζήτημα του ψηφίσματος για εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι «οι κυρώσεις πρέπει να είναι χρηματοπιστωτικές».

«Η Τουρκία ωστόσο, έχει συμμάχους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισχυρά κράτη όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία είναι κατά των κυρώσεων», είπε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του, πρέπει να μην προσπερνάμε τα όσα κάνει γενικότερα η Άγκυρα τόσο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αλλά και την προκλητικότητα της απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα. «Μπορούμε να χτίσουμε στο θέμα των κυρώσεων, όχι απέναντι στον τουρκικό λαό, αλλά στην κυβέρνηση τους», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή