Πολιτική

Απειλές Πολάκη στη Βουλή: Όταν ξανάρθουμε θα αλλάξουμε και το πολεοδομικό νομοσχέδιο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Με ύφος, αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων αλλά και μια ζηλευτή ακόμα και για επαγγελματίες ηθοποιούς σκηνική παρουσία, ο Παύλος Πολάκης ξιφούλκησε και πάλι -με τη συνοδεία σφραγίδας-κατά της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον υπουργό περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη πως προχωρά στη μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας εναντίον των μικρομεσαίων και προς όφελος των «μεγαλοεργολάβων αεριτζήδων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δίνετε τη χαριστική βολή σε χιλιάδες περιουσίες μικρομεσαίων που με βάση πελατειακές ρυθμίσεις του προηγούμενου κοινωνικού συμβολαίου αγόρασαν σε περιοχές οικοδομήσιμες για να τα δώσουν στα παιδιά τους με ακριβή τιμή και τώρα το κάνετε χωράφι, βοσκοτόπι, να φυτεύουν πατάτες ή να το πουλήσουν», είπε και απευθυνόμενος στον υφυπουργό κ. Οικονόμου πήρε τη σφραγίδα στα χέρια και φώναξε: «σας πήρα μια σφραγίδα για να σφραγίζετε οικοδομικές άδειες που θα βγάζετε από γραφείο σας! Αυτό είναι ξεφτιλίκι και ο ορισμός της διαπλοκής συνεργασίας πολιτείας με οργανωμένα συμφέροντα».

«Θα έρχονται οι επιχειρηματίες να προσκυνάνε στο υπουργείο σας για να τους βάλετε τη σφραγίδα», επανέλαβε και κατέληξε λέγοντας με νόημα: «όταν θα ξανάρθουμε θα αλλάξουμε αυτό που κάνετε».

Πηγή