Αθλητικά

Μπολσονάρο: “Αρνητικό” το νέο τεστ κορονοϊού μετά από τρία “θετικά”


Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο βρέθηκε θετικός τρεις φορές στις εξετάσεις για Covid – 19 από τις 7 Ιουλίου. Ωστόσο, η 4η εξέταση έφερε καλά νέα για τον ακροδεξιό πολιτικό.

Ο ίδιος ο Μπολσονάρο ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα από το νέο τεστ για κορονοϊό ήταν αρνητικά, ύστερα από αρκετές εβδομάδες που πέρασε σε καραντίνα μέσα στην προεδρική κατοικία λόγω προσβολής του από την ασθένεια.

Σε φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπολσονάρο εμφανίζεται με ένα κουτί υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας που ο ίδιος θεωρεί ως “πανάκεια” για την ανάρρωσή του, παρά την έλλειψη επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητά του. Στο συνοδευτικό κείμενο τονίζει ότι το τεστ RT-PCR για το Sars-Cov 2 ήταν αρνητικό.

Παρόλα αυτά, δεν διευκρινίζεται πότε έγινε η εξέταση, ούτε δίνονται άλλες λεπτομέρειες.

Ο Μπολσονάρο βρέθηκε θετικός τρεις φορές νωρίτερα τον Ιούλιο στις εξετάσεις για τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής διάγνωσης στις 7 του μηνός. Ήταν ένα από τα 2,3 εκατομμύρια κρούσματα στη Βραζιλία, που αποτελεί τη 2η χώρα με τον βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 85.000 ανθρώπους στη Βραζιλία.

Ο… Βραζιλιάνος “Τραμπ” έχει υποτιμήσει τους κινδύνους του ιού, τον οποίο έχει κατονομάσει “γριπούλα” και αψηφά τους ειδικούς στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ αντιτίθεται σε όσους κυβερνήτες και τους δημάρχους έχουν επιβάλλει περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο ακροδεξιός λαϊκιστής ηγέτης προειδοποίησε ότι τέτοιες πολιτικές είναι χειρότερες από τον ίδιο τον ιό και προέτρεψε τις επιχειρήσεις να ανοίξουν ξανά γρήγορα.

Ο Μπολσονάρο ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα αφού αναρρώσει από την ασθένειά του.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Μπολσονάρο: “Αρνητικό” το νέο τεστ κορονοϊού μετά από τρία “θετικά” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή