Πολιτική

Χρηστίδης: Γιατί ο Τσίπρας δεν έκανε την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια όσο ήταν πρωθυπουργός; | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Για ποιον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας δεν προχώρησε σε επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια όταν ήταν στην κυβέρνηση, αναρωτήθηκε ο Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ σχολίασε την πρόσφατη θέση του Αλέξη Τσίπρα εκφράζοντας την απορία του γιατί δεν προχώρησε στην επέκταση των ναυτικών μιλίων όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηστίδης: Επέκταση όπου υπάρχει οριοθετημένη ΑΟΖ

«Πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας γιατί το δεν έκανε όταν ήταν πρωθυπουργός πριν από ένα χρόνο. Αυτό είναι ένα ζήτημα και μάλιστα σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι είχαμε και καλύτερες σχέσεις και είχε κάνει και τρίωρες συναντήσεις», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε ότι η άποψη του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι πρέπει να υπάρξει επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στις περιοχές που υπάρχει οριοθετημένη ΑΟΖ. «Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι ξεκάθαρο ειδικά μετά τις συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η παρούσα κυβέρνηση και με την Αίγυπτο και με την Ιταλία. Αυτό δεν μπορεί να σημαίνει casus belli διότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας», τόνισε.

«Η Διαμαντοπούλου αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ από το 2013»

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου στον ΟΟΣΑ, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει εδώ και επτά χρόνια από το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, σημαντική για τα συμφέροντα της χώρας την προοπτική να αναλάβει μια τέτοια θέση Έλληνας. «Η κα Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ με δική της επιλογή από το 2013 , αυτό δεν σημαίνει ότι η υποψηφιότητά της για μια θέση την οποία δεν έχει ξαναπάρει Ελληνας, δεν είναι μια υποψηφιότητα σημαντική για τα συμφέροντα της χώρας. Το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει στην Ελλάδα όλα τα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις διεθνείς εξελίξεις να τα κομματικοποιούμε δεν είναι προς όφελος».

Αναφορικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε: «Δεν διορίστηκε κάπου η κα Διαμαντοπούλου από τη ΝΔ όπως μπορεί να διορίστηκαν άλλα στελέχη από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και η θέση μας είναι γνωστή, ακολουθούν ένα δρόμο ο οποίος δεν συνάδει με τις αξίες και τις πολιτικές τις οποίες εφάρμοσαν όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι εσχάτως ψηφίζουν και μαζί περίεργες τροπολογίες νύχτα για να αθωώσουν αυτοδιοκητικά στελέχη τα οποία θα δούμε ποια θα είναι όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, σαν την τροπολογία την οποία ψήφισαν του κ. Κακλαμάνη, όλα αυτά όλο το επόμενο χρονικό διάστημα θα τους φέρνει σε ένα αδιέξοδο και η δική μας στρατηγική είναι μια στρατηγική η οποία έρχεται για να δείξει έναν άλλο δρόμο», κατέληξε.

Πηγή