Πολιτική

Χρηστίδης: Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι η απόδειξη της αποτυχίας της | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ως απόδειξη αποτυχίας της κυβέρνησης χαρακτηρίζει τον ανασχηματισμό ο Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι πρόκειται για ένα κλασικού τύπου δεξιό ανασχηματισμό με τη συμμετοχή πάρα πολλών προσώπων, χαρακτηρίζοντάς τον «πολυδαίδαλο και διεκπεραιωτικό για τις κομματικές ισορροπίες της ΝΔ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πρόκειται για το ανασχηματισμό, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, αναπληρωτών υπουργών στα χρόνια της μεταπολίτευσης, χωρίς καμιά αξιολόγηση έργου και απόδοσης των στελεχών της. Θυμάμαι τα σχόλια του κ. Μητσοτάκη πριν τις εκλογές: «Με κυβέρνηση ΝΔ θα έχουμε μικρότερο Υπουργικό σχήμα». Στην πρώτη ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 μετρήσαμε 51 μέλη, τον Αύγουστο του 2020 στον πρώτο ανασχηματισμό 53 μέλη και σήμερα τον Ιανουάριο του 2021, 59 μέλη!!» σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.

Χρηστίδης: Αξιολογεί κανείς τους υπουργούς;

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος που να αξιολογεί τους υπουργούς και έκανε ειδική αναφορά στην αποπομπή του κ. Θεοδωρικάκου. «Αναρωτιέμαι αν θυμάστε επίσης εκείνους τους περίφημους μπλε φακέλους που είχε δώσει ο κ. Μητσοτάκης κατά την ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης στους υπουργούς και υφυπουργούς του. Τι έχουν γίνει άραγε σήμερα; Υπάρχει άραγε κάποιος ο όποιος αξιολογεί το κυβερνητικό έργο και αν αυτό λαμβάνεται υπόψη για την προαγωγή ή μη των στελεχών της κυβέρνησης. Άραγε άλλαξαν οι υπουργοί με βάση αυτό ή με βάση άλλου τύπου ισορροπίες; Τα ερωτήματα σαφώς ρητορικά. Ο κ. Θεοδωρικακος παρουσίασε 15 μεταρρυθμίσεις».

«Εδώ είμαστε να κάνουμε αυστηρή κριτική. Για εμάς και το κίνημά μας δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, ίσα-ίσα είναι απολύτως ξεκάθαρες πια οι πολιτικές και ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», κατέληξε ο Παύλος Χρηστίδης.

Πηγή