Υγεία

Δωρεά δύο μοριακών αναλυτών σε «Αττικόν» και «ΑΧΕΠΑ»


Στη δωρεά άλλων δύο υπερσύγχρονων μοριακών αναλυτών του οίκου “Fluidigm” (Η.Π.Α.) στα Π. Γ. Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 προχώρησε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Οι νέοι αναλυτές έχουν τη δυνατότητα εξέτασης συνολικά έως και 12.000 χιλιάδων δειγμάτων, σε ημερήσια βάση. Ταυτόχρονα, ο όμιλος ΕΛΠΕ προχωρά και σε δωρεά προς τα δύο νοσοκομειακά ιδρύματα 50.000 νέων αντιδραστηρίων, συμβατών με τους εν λόγω μοριακούς αναλυτές, εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη επάρκεια για τη διενέργεια σημαντικών ελέγχων τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται δραστικά η δυναμικότητά του ΕΣΥ στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, μέσω των συνεχόμενων τεστ του πληθυσμού.

Η νέα προσφορά εξειδικευμένου διαγνωστικού εξοπλισμού, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έκτακτου μεγάλου προγράμματος, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, που εκπόνησε ο όμιλος ΕΛΠΕΑ για τη στήριξη του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Πηγή