Θεσσαλονίκη

Είναι ζήτημα αρχής – Θα μπορούσαν να εμβολιαστούν άλλα άτομα


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην αρχική του τοποθέτηση έκανε λόγο για μια οδυνηρή διαδικασία και ζήτησε εκ νέου από τον κ. Τσαβλή να παραιτηθεί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της διοικούσας παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η διαγραφή του Δρόσου Τσαβλή μετά την άρνησή του να παραιτηθεί από την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ζέρβας ζήτησε εκ νέου την παραίτηση από τον κ. Τσαβλή, ο οποίος συμμετέχει στη σύσκεψη, με τον δεύτερο να αρνείται να το πράξει για άλλη μια φορά.

Ο κ. Ζέρβας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έκανε λόγο για μια οδυνηρή διαδικασία και όπως σημείωσε το θέμα είναι πολιτικό και ζήτημα αρχής.

Μάλιστα, ο δήμαρχος φέρεται να είπε στον κ. Τσαβλή πως «θα μπορούσε αντί να καλέσει συγγενικά του πρόσωπα να εμβολιαστούν, να ζητούσε να πάνε στο ίδρυμα για εμβολιασμό είτε τους εργαζόμενους στη βάρδια της Καθαριότητας είτε της δημοτικής αστυνομίας.

Στη δημοτική ομάδα συμμετέχουν οι επτά δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με την παράταξη Ζέρβα και οι τρεις επικεφαλής παρατάξεων που συμπορεύτηκαν μαζί του πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών αλλά και μετά από αυτές, δηλαδή οι νυν αντιδήμαρχοι Λεκάκης, Αηδονόπουλος και Κυριζίδης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι υποχρεωτικά κάποιος από τη διοικούσα τον δήμο παράταξη.

 

 

Source link