Οικονομικά

Εκροές 26 δισ. δολαρίων από τα μετοχικά επενδυτικά funds σε μία εβδομάδα


Οι παγκόσμιοι επενδυτές απέσυραν περί των 26 δισ. δολαρίων σε μετρητά από τα μετοχικά επενδυτικά κεφάλαια την περασμένη εβδομάδα και κατεύθυναν 17,6 δισ. δολάρια σε ομόλογα και άλλα 8,6 δισ. δολάρια στις χρηματιστηριακές αγορές, ενώ τοποθέτησαν το 3ο υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ σε ενυπόθηκους τίτλους.

«Η πρόσφατη bullish τάση αντικατοπτρίζει τον εθισμό στη ρευστότητα και τη νέα νοοτροπία «buy-the-rip», αντί της «buy-the-dip», παραμερίζοντας τη μελλοντική στρατιγική», δήλωσε η Bank of America σε ερευνητικό σημείωμα, αναφερόμενη στις αυξανόμενες πιθανότητες για ξεκάθαρη επικράτηση των Δημοκρατικών στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές.

Οι αναλυτές της BofA, επικαλούμενοι δεδομένα από τις εταιρείες καταγραφής των χρηματοοικονομικών ροών όπως η EPFR, ανέφεραν ότι 24 δισ. δολάρια αντλήθηκαν από τα μετοχικά κεφάλαια τις τελευταίες 4 εβδομάδες.

Επιπλέον 12,2 δισ. δολάρια επενδύθηκαν σε ομόλογα επενδυτικής διαβάθμισης και υψηλής απόδοσης την εβδομάδα έως την Τετάρτη.

Οι επενδυτές έχουν αποσύρει 237 δισ. δολάρια από τα αμοιβαία κεφάλαια της, ανέφερε η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι 4,4 τρισ. δολάρια διατηρούνται σε μετρητά.

Η BofA ανέφερε επίσης ότι οι επενδυτές άντλησαν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τα funds χρυσού. Οι εισροές σε χρεόγραφα που υποστηρίζονται από στεγαστικά δάνεια ανήλθαν στα 1, δισ. δολάρια.

Πηγή: Reuters

Πηγή