Θεσσαλονίκη

Έλεγχοι-κορωνοϊός:33 πρόστιμα για μάσκα και αποστάσεις στη Θεσσαλονίκη


Τα αποτελέσματα των ελέγχων από τις αστυνομικές αρχές σε όλη την Επικράτεια για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 14.877 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις 404 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

Κατά τη διάρκεια των ελέγψων στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκαν 33 πρόστιμα, ενώ στη Κεντρική Μακεδονία 41. Αναλυτικά οι παραβάσεις και τα πρόστιμα σε κάθε περιοχή:

o (121) στην Αττική,
o (41) στην Κεντρική Μακεδονία,
o (35) στη Δυτική Ελλάδα,
o (33) στη Θεσσαλονίκη,
o (25) στο Νότιο Αιγαίο,
o (23) στα Ιόνια Νησιά,
o (21) στην Πελοπόννησο,
o (19) στην Κρήτη,
o (19) στο Βόρειο Αιγαίο,
o (17) στην Ήπειρο,
o (17) στη Στερεά Ελλάδα,
o (16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
o (15) στη Θεσσαλία και
o (2) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 2.446 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Επίσης, βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας στην Αττική, για την οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ.

• (11) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), ενώ συνελήφθη (1) άτομο.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (68) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (10) άτομα.

• (4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (30) σχετικές παραβάσεις. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Source link