Υγεία

Επιχείρησαν να «χακάρουν» δεδομένα του εμβολίου της Pfizer


Κυβερνοεπίθεση, αυτήν την φορά στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), πραγματοποίησαν χάκερς,όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο ίδιος ο οργανισμός, και επιβεβαίωσαν με την σειρά τους η Pfizer και η BioNTech.

Ο EMA, που δεν έδωσε λεπτομέρεις για το γεγονός, επεξεργάζεται την διαδικασία αδειοδότησης του εμβολίου κατά του κορωνοίού,  που παρασκεύασαν οι δύο εταιρείες, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όπως έκαναν γνωστό  Pfizer και BioNTech, «κάποιοι είχαν παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα σχετικά με το υποψήφιο εμβόλιο». 

«Ο EMA μας διαβεβαίωσε ότι η επίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την αδειοδότηση του εμβολίου» προστίθεται επίσης στην ανακοίνωση.

Αυτή η κυβερνοεπίθεση είναι η τελευταία μιας σειράς επιθέσεων από χάκερς κατά υγειονομικών και ιατρικών οργανισμών παγκοσμίως. Οι  επιτιθέμενοι  θεωρούνται από τις Αρχές, «κατάσκοποι» που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία, αλλά δεν αποκλείονται και οι «απλοί εγκληματίες»

Πηγή