Υγεία

Επίσκεψη Κικίλια στο «Σωτηρία» για επίβλεψη του έργου κατασκευής 50 κλινών ΜΕΘ


Το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί από τη διοίκηση και την κατασκευάστρια εταιρεία για την πρόοδο των έργων για τις καινούριες 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που κατασκευάζονται στο Νοσοκομείο.

Πρόκειται για δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, που έχουν ως εποπτεύουσα αρχή την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Σε δήλωσή του, σημείωσε πως «πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για τη Δημόσια Υγεία, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας» και εξήγησε πως με βάση την τελευταία ενημέρωση η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό στη μάχη που δίνουμε με αυτή την πανδημία, την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που γίνονται και διήρκησαν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε βάλει».

Ερωτηθείς για τεστ κορωνοϊού και την αδυναμία των Κέντρων που έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να τα κάνουν, ο υπουργός απάντησε πως «σε ό,τι έχει να κάνει με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το διαγνωστικό Εργαστήριο του κ. Τσακρή, εξέδωσε ο ίδιος ανακοίνωση χθες βράδυ που μας καλύπτει. Ενημερώνει ο ίδιος ότι τα τεστ γίνονται κανονικά και αδιάλειπτα, στους αριθμούς αυτούς με τους οποίους έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Σε ό,τι αφορά το ΕΚΕΑ, έχουμε ήδη κάνει ανακοινώσεις. Μέχρι την άλλη εβδομάδα που θα υπάρχει ξανά επάρκεια τεστ, καλύπτονται πλήρως τα τεστ τα οποία χρειαζόμαστε ημερησίως από τα υπόλοιπα Εργαστήρια. Αυτό διεφάνη νομίζω καθαρά, καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, που είχαμε ιδιαίτερη πίεση, και από τις πύλες εισόδου, και από τον τουρισμό μας, και δείξαμε ότι μπορούμε να καλύψουμε ικανοποιητικά όλες τις ανάγκες που υπάρχουν σε διάγνωση Covid. 

Σχετικά με τη λειτουργία και στελέχωση των νέων ΜΕΘ, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως «μαζί με την κατασκευή των καινούριων ΜΕΘ, είτε αυτής που είναι δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, είτε πρόκειται για το τεράστιο  έργο της δωρεάς των ΜΕΘ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είτε για τις ΜΕΘ τις οποίες κατασκευάζουμε με κρατική χρηματοδότηση ως υπουργείο Υγείας, έχει προβλεφθεί μέσα από το ΓΛΚ και η χρηματοδότηση ως προς την πρόσληψη προσωπικού, τα μέσα και τις δωρεές που έχουμε κάνει, τα μηχανήματα, μόνιτορ, αναπνευστήρες κλίνες και η εκπαίδευσή τους για τα επόμενα 5 χρόνια.

Οπότε είναι ένα συνολικό πρόγραμμα αναβάθμισης του ΕΣΥ, επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά, μια τεράστια παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Πηγή