Πολιτική

Φλωρίδης: «Ελλειμματικές οι ηγεσίες ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ -Να αυτοδιαλυθούν και να πάμε σε νέο φορέα» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την άποψη ότι οι ηγεσίες του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελλειμματικές, αλλά και πως ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να επανιδρυθεί, εκφράζει ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ τόνισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό North, ότι χρειάζεται η απόλυτη επανίδρυση του χώρου και πρόσθεσε: «Επανίδρυση σημαίνει ότι θα πρέπει να καταλάβει πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία τα τελευταία χρόνια, ότι οι παλιές αναλύσεις δεν μας βοηθάνε, ότι είναι ξεπερασμένες από τα πράγματα, ότι ο κόσμος αναζητά καινούριες λύσεις σε καινούρια προβλήματα και ότι όσο αυτές οι λύσεις δεν δίνονται από ένα κόμμα του μεσαίου χώρου, τότε είναι προφανές ότι ο χώρος παραμένει στάσιμος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράλληλα, αναφερόμενος στις ηγεσίες τόσο του Κινήματος Αλλαγής όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε ότι «η αλλαγή ηγεσίας έχει νόημα όταν μπορεί να προκύψει μια ηγεσία που να θέσει τα καινούρια προβλήματα. Αυτή θα ήταν ενδεχομένως μια προοπτική. Οι ηγεσίες σαφώς παίζουν ρόλο και εγώ πιστεύω ότι η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι απολύτως ελλειμματική ως προς αυτό, δηλαδή δεν μπορεί να δώσει καινούρια πνοή, ούτε μπορεί να θέσει τα μεγάλα ζητήματα, το ίδιο βέβαια και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν μιλήσουμε γι’ αυτόν τον ευρύτερο χώρο. Άρα, ενώ ο χώρος έχει μεγάλη ανάγκη να ανασυσταθεί, αυτή την ώρα δεν υπάρχουν οι ηγεσίες που μπορούν να τον οδηγήσουν κάπου και παραμένει στάσιμος».

Φλωρίδης: Να αυτοδιαλυθούν οι σχηματισμοί

Τέλος, πρότεινε την αυτοδιάλυση των δύο σχηματισμών και την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα: «Είπαμε ότι πρέπει να αυτοδιαλυθούν οι σχηματισμοί τελείως και να πάμε σε κάτι καινούριο, δηλαδή νέα ηγεσία, νέες προτάσεις, νέες σκέψεις, νέες απόψεις, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό και τελικά κατέληξαν σε μια αναπαλαίωση, γι’ αυτό και παραμένει στάσιμο αυτό το πράγμα. Δεν θα εξελιχθεί».

Πηγή