Πολιτική

Γεννηματά: Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια -Τελεία και παύλα! | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Να διορθώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως τις δηλώσεις υπουργών για «κόκκινες γραμμές» στα 6 ναυτικά μίλια ζήτησε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει σε δήλωσή της, με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Γεραπετρίτη, πως η επέκταση στα 12 μίλια είναι δικαίωμα κυριαρχίας της χώρας μας.

«Η γραμμή της ανοχής και του κατευνασμού ανοίγει τις ορέξεις της Τουρκίας -που συνεχίζει με καθημερινές νέες προκλήσεις- και δεν πιέζει τους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε η Φ. Γεννηματά, και κατέληξε: «Το ”Oruc Reis” δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια, τελεία και παύλα».

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

«Δηλώσεις υπουργών που προσδιορίζουν κόκκινη γραμμή της χώρας στα έξι ναυτικά μίλια -ενώ είναι δικαίωμα κυριαρχίας μας η επέκταση στα 12 μίλια, όποτε το θελήσουμε- είναι απαράδεκτες. Πρέπει να υπάρξει άμεση, δημόσια διόρθωσή τους.

Ο κος Μητσοτάκης
έχει την ευθύνη γι’ αυτό.

Η  γραμμή της ανοχής και του κατευνασμού ανοίγει τις ορέξεις της Τουρκίας -που συνεχίζει με καθημερινές νέες προκλήσεις- και δεν πιέζει τους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το ”Oruc Reis” δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια, τελεία και παύλα».

Πηγή