Πολιτική

Γεωργιάδης: Μεγάλη προσοχή στο άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων για να μην αναγκαστούμε να τα ξανακλείσουμε | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Η εξέλιξη της πανδημίας θα καθορίσει αν και τι μπορεί να ανοίξει», σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Open ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν διακινεί καμία ημερομηνία καθώς δεν έχει αποφασίσει ακόμα αναφορικά με το ποιοι κλάδοι και πότε θα ανοίξουν. «Είμαστε έτοιμοι όταν μας πει η Επιτροπή να εφαρμόσουμε σταδιακό άνοιγμα, κατά πρότυπο Μαΐου και με την εμπειρία των λαθών, όμως τον πρώτο λόγο τον έχει η Επιτροπή», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράλληλα τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει όλους τους κλάδους που υφίστανται μεγάλη ζημιά λόγω των εορτών, κάνοντας ειδική αναφορά στα καταστήματα με τα εποχικά είδη, τα παιχνίδια, τα λουλούδια και τα βιβλία. «Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι μας έχουμε κουραστεί, κανείς δεν θέλει να ζει με αυτόν τον τρόπο, όμως βλέπουμε και τις άλλες χώρες που έχουν μεγάλα κύματα ανόδου».

Γεωργιάδης: Το τρίτο κύμα είμαστε εμείς

Αναφορικά με το σημερινό άνοιγμα των καταστημάτων με τα εποχιακά, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι το άνοιγμα γίνεται υπό τον όρο του απόλυτου σεβασμού των κανόνων προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να τα ξανακλείσει όλα. «Κάνω έκκληση και ζητώ προσοχή, γιατί αν δούμε εικόνες και οι γιατροί βαρέσουν καμπανάκι υπερμετάδοσης, θα πάρουμε πάλι σκληρά μέτρα. Όσο αυξάνεις την κινητικότητα και την ευκαιρία κάποιος να βγει από το σπίτι του και να πάει μια βόλτα στα καταστήματα, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Το 3ο κύμα της πανδημίας είμαστε εμείς.

Η κίνηση των ανθρώπων δημιουργεί το 3ο κύμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε την αγορά και να μην αυξηθούν τα κρούσματα. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Να περιμένουμε την Εισαγγελική παρέμβαση για τον ΕΟΔΥ»

Για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, σημείωσε: «Έχει ήδη μπει εισαγγελέας για αυτό το θέμα, ήδη η δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση και θα έχουμε πόρισμα για το αν ισχύει. Γιατί δεν περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ το πόρισμα και ανα καταλογίσει ευθύνες, να κάνουμε εξεταστική. Γιατί βιάζονται; Πιστεύει κανείς ότι για την παγκόσμια συμφορά φταίει ο Μητσοτάκης και ο Κικίλιας; Δεν ντρεπόμαστε;»

«Να βγάλει το ενοικιαστήριο ο Τσίπρας»

Για το θέμα που έχει προκύψει γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα και το σπίτι στα Λεγρενά: «Πολύ κουβέντα γίνεται και όπως λέει μια παροιμία, πολύ λάδι αλλά τηγανίτα τίποτα. Τι νόημα έχει; Ας βγάλει το ενοικιαστήριο. Αφού μπορεί να πληρώνει και πολύ ωραία, ας βγάλει το ενοικιαστήριο, αφού δεν έχει να κρύψει τίποτα. Γιατί εκνευρίζεται; Δεν τον κατηγορώ, αλλά αντί να γίνεται φασαρία και αντί να φωνάζει, ας βγάλει τα χαρτιά».

Πηγή