Πολιτική

Γεωργιάδης: Σκληρότερο lockdown αν υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού με το άνοιγμα στο λιανεμπόριο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Για το άνοιγμα ορισμένων κλάδων στο λιανεμπόριο την ερχόμενη Δευτέρα μίλησε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Blue Sky δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το τι θα ανοίξει, παραπέμποντας στις προγραμματισμένες για το πρωί, ανακοινώσεις από τον Στέλιο Πέτσα.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ωστόσο πως το άνοιγμα θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη, αλλά αν διαπιστωθούν εικόνες συνωστισμού, αντίστοιχες με αυτές που εμφανίστηκαν σε Βρετανία και Γαλλία, τότε «θα έχουμε ένα σκληρότερο lockdown». Εκανε μάλιστα λόγο για «σιωπηρή συμφωνία» μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών με το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων εν όψει γιορτών, ενώ επεσήμανε για άλλη μία φορά, σχετικά με τα μέτρα του lockdown πως η διαφορά σε σχέση με την πρώτη καραντίνα είναι «η συμπεριφορά του κόσμου» όπου έχει διαπιστωθεί πως «έχει κουραστεί» και η κινητικότητα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τον Απρίλιο. Παραδέχτηκε ωστόσο, πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί αν ξεφύγει η πανδημία, θα έχουμε μια εθνική τραγωδία».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής, ο υπ. Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν είχε δηλώσει πως δεν πίστευε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, σημειώνοντας πως εάν τελικώς δεν ληφθούν αποφάσεις, θα πρόκειται για ήττα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή