Πολιτική

Γεωργιάδης: Ξεκινά άμεσα η διάθεση αντισηπτικών από βιομηχανίες- Πρώτο πρόστιμο 50.000 ευρώ σε εταιρία για αισχροκέρδεια | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο Αδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στο Blue Sky τόνισε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι προς διάθεση επιπλέον αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η ζήτηση είναι κοντά στο 1 εκ. τεμάχια, αλλά και πως, πλέον, εταιρίες που έχουν άδεια παραγωγής φαρμάκων και καλλυντικών να έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν στην αγορά και αντισηπτικά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δίνει έγκριση πρώτα ο ΕΟΦ.

«Η μία από τις δύο βιομηχανίες που υπάρχουν, ξεκινά αύριο (σ.σ. Παρασκευή), την παραγωγή με 200.000 τεμάχια και αν δώσει γρήγορα έγκριση ο ΕΟΦ, τότε από Δευτέρα ή Τρίτη θα είναι σε διάθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόστιμο
50.000 σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών
για αισχροκέρδεια

Παράλληλα,
ο υπουργός υπέγραψε την πρώτη επιβολή
προστίμου σε εταιρία για αισχροκέρδεια.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης,
επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ σε εταιρία
εμπορίας αντισηπτικών.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, κατ´εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορονοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών», αναφέρει το υπουργείο στο twitter.

Πηγή