Πολιτική

Γεραπετρίτης: «Ο Τσίπρας με την ομιλία του πυροβόλησε τον ορθό λόγο» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Απαντήσεις στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην πανδημία έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του πυροβόλησε τον ορθό λόγο», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και εξήγησε πως δεν μπορεί ταυτόχρονα να ζητεί σκληρή εξωτερική πολιτική αλλά να μην ψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, ούτε μείωση του χρέους, αδειάζοντας τα κρατικά ταμεία.

«Αυτό που άκουσα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν δύο λέξεις: ”κατηγορώ” και ”καταστροφή”! Ήταν λόγος καταστροφικός ως μια ελπίδα να χτίσουμε πάνω στην καταστροφή», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, και πρόσθεσε: «Οσο κυβερνήσατε με αυταπάτες αντιπολιτεύεστε με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής».

«Επί 4,5 χρόνια δεν αυξήθηκαν ούτε κατά μία οι ΜΕΘ»

Ο κ. Γεραπετρίτης αναρωτήθηκε ποια είναι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον προϋπολογισμό, αν διαφωνεί με την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία και τους εξοπλισμούς αλλά και με τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Μάλιστα, άφησε και αιχμή για το σπίτι στο Σούνιο, λέγοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει το «know how» στις εταιρείες real estate για να εξασφαλίζει χαμηλά μισθώματα…

«Επί 4,5 χρόνια δεν αυξήθηκαν ούτε κατά μία οι ΜΕΘ. Πώς σήμερα που έχουν υπερδιπλασιαστεί θεωρείτε ότι δεν έγινε προσπάθεια; Τα μαθηματικά σας με βρίσκουν σε κατάσταση νωχελική» σημείωσε, και τόνισε: «Ο προϋπολογισμός θα φέρει ανάπτυξη με ρεαλιστικούς όρους. Δεν θα επικαλεστούμε άγνοια ούτε αυταπάτη, γιατί αυτή είναι άλλοθι αποτυχίας. Χτίζουμε βιώσιμη εμπιστοσύνη με τους πολίτες και δεν θα τη διακινδυνεύσουμε, θα την κεφαλαιοποιήσουμε και κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές».

Πηγή