Πολιτική

Γεραπετρίτης: Θα απαιτηθούν νέα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την άποψη ότι θα απαιτηθούν νέα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι θα απαιτηθούν νέα περιοριστικά και κατασταλτικά μέτρα καθώς οι οι Θεσσαλονικείς δεν επέδειξαν, όπως είπε, την ευθύνη που θα έπρεπε. Τόνισε, επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η συμπρωτεύουσα έφτασε σε πολύ βαρύ επιδημιολογικό σημείο, «το καμπανάκι δεν ήχησε όπως έπρεπε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γ. Γεραπετρίτης αναγνώρισε ότι επηρέασε το γεγονός της επιστροφής των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη αλλά τόνισε ότι υπήρξε μεγάλη αμετροέπεια στη διαχείριση της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.

«Αν δεν υπάρξει ατομική η συλλογική ευθύνη δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει κανένα μετρό», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι το υγειονομικό κομμάτι της πόλης δέχεται μεγάλη πίεση.

Γεραπετρίτης: Να τιμηθεί διαφορετικά φέτος το Πολυτεχνείο

Κληθείς να απαντήσει αναφορικά με το αν θα γίνει η φετινή πορεία του Πολυτεχνείου, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ένα γενικότερο πλαίσιο σε ό, τι αφορά τις πορείες στις περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες. Τόνισε, ότι η συγκεκριμένη πορεία δεν είναι μια τυπική πορεία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία προκειμένου να εορταστεί και να τιμηθεί διαφορετικά φέτος το Πολυτεχνείο.

Σχολιάζοντας την επίθεση κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθνηνών, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε το τίμημα να φέρει ριζικά και αποτελεσματικά μετρά από σήμερα στα πανεπιστήμια, προκείμενου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα τους.

Πηγή