Υγεία

Η BAUSCH Health Ελλάδας στην παγκόσμια κλινική μελέτη για την ριμπαβιρίνη


Σε παγκόσμιο πρόγραμμα κλινικών μελετών που ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου και το οποίο αξιολογεί μια πειραματική χρήση του VIRAZOLE® (Ριμπαβιρίνη για εισπνεόμενο διάλυμα, USP), σε συνδυασμό με την πρότυπη θεραπεία νοσηλευόμενων ενήλικων ασθενών, με αναπνευστική δυσχέρεια που προκαλείται από την νόσο COVID-19 θα λάβει μέρος και η BAUSCH Health Ελλάδας, θυγατρική της BAUSCH Health Companies Inc.

Το αρχικό πρωτόκολλο της μελέτης είναι μια επεμβατική δοκιμή ανοικτού σχεδιασμού, που θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του VIRAZOLE® σε νοσηλευόμενους ενήλικες ασθενείς, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι είναι θετικοί στην COVID-19 και, ως αποτέλεσμα της λοίμωξης, έχουν σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια. Δύο ενεργά σκέλη της μελέτης θα συγκρίνουν διαφορετικά δοσολογικά σχήματα του VIRAZOLE®, σε συνδυασμό με την πρότυπη θεραπεία.

Να σημειώσουμε ότι το VIRAZOLE® είναι, ήδη, εγκεκριμένο σε πολλές χώρες παγκόσμια, για τη θεραπεία νοσηλευόμενων βρεφών και μικρών παιδιών, με σοβαρές λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, λόγω του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού. Ωστόσο,  δεν είναι ακόμα εγκεκριμένο στην Ελλάδα.

 Όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής της BAUSCH  Health Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας Ιάκωβος Μιχαλίτσης, η BAUSCH Health ξεκινά αυτήν την κλινική δοκιμή στην Ελλάδα, για να  αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του VIRAZOLE®, στη μείωση της σοβαρότητας της μόλυνσης από COVID-19, σε ενήλικες ασθενείς. «Ελπίζουμε ότι αυτή η μελέτη και τα αποτελέσματά της, θα συνδράμουν να παρουσιάσουμε μια ακόμη θεραπευτική επιλογή για τον ιό, που ενδεχομένως, θα βοηθήσει τους ασθενείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθώς ξεκινάμε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ιατρούς και τους εθελοντές αυτής της κλινικής δοκιμής, μιας και χωρίς τη συμμετοχή τους η έρευνά μας δεν θα ήταν δυνατή» επεσήμανε ο κ. Μιχαλίτσης.

 

Πηγή