Τεχνολογία

Η Carlyle εξαγοράζει την Flender από την Siemens


Η Siemens ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε την πώληση της Flender GmbH –  προμηθευτή μηχανικών και ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης – στην Carlyle. Τα συμβαλλόμενα μέρη υπέγραψαν την αντίστοιχη συμφωνία στις 29 Οκτώβριου 2020 ενώ η τιμή της εξαγοράς έφτασε στα 2,025 δισ. ευρώ.

 

Η Siemens ανεξαρτητοποίησε πρόσφατα την ενεργειακή της επιχείρηση μέσα από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Με την πώληση της Flender, η Siemens κάνει ένα ακόμη βήμα για την εκτέλεση της Vision 2020+ στρατηγικής της, που θα της επιτρέψει να γίνει μια εταιρεία εστιασμένη στην τεχνολογία. Τα σχέδια της Carlyle – μετά τον επαναπροσανατολισμό της Flender – είναι να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξή της και να εξελίξει πλήρως τις δυνάμεις της μέσα από μεγαλύτερη ανεξαρτησία και περιθώρια στη λήψη αποφάσεων. Η πώληση καθιστά επίσης δυνατή την κατάργηση του αρχικά προγραμματισμένου spin-off και της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο και έτσι προσφέρει άμεσα διαφάνεια για ένα επιτυχές μέλλον για τη Flender. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2021 και υπόκειται σε εγκρίσεις ξένων επενδύσεων και αντιμονοπωλιακών συμφωνιών.

 

«Με την πώληση της Flender συνεχίζουμε με επιτυχία και ακολουθώντας πιστά τη στρατηγική μας για να γίνουμε μια νέα, εστιασμένη Siemens AG. Το πλάνο μας να διορθώσουμε οι ίδιοι τις επιχειρήσεις εισάγοντας τις δομές που χρησιμοποιούνται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό. Τώρα είναι καιρός να καταστήσουμε τη Flender μια ανεξάρτητη εταιρεία και να της δώσουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξής της. Αυτή η άμεση απόφαση δίνει στους πελάτες και τους εργαζόμενους της διαύγεια και μια σταθερή βάση για προγραμματισμό», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG.

 

«Η Flender είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στον χώρο των αιολικών και βιομηχανικών εργαλείων. Με τα μοναδικά της προϊόντα, το τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο και την παγκόσμια παρουσία της, η Flender βρίσκεται σε ιδανική θέση για βιώσιμη ανάπτυξη. Στην Carlyle ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας μέσα από τη βιομηχανική εμπειρία μας και τις επενδύσεις στην πλατφόρμα τεχνολογίας και υπηρεσιών που χρησιμοποιεί η Flender για να εξυπηρετεί τους πελάτες της σε παγκόσμια βάση», δήλωσε ο Gregor Böhm, Διευθύνων Σύμβουλος και Συν-Επικεφαλής της Europe Buyout στην Carlyle.

Πηγή