Θεσσαλονίκη

Οι Έλληνες θρηνούν ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον


Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλληπητήριά του για τον αλεξιπτωστή των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασε σήμερα τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος σε νυχτερινή άσκηση

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική νυχτερινή άσκηση» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ΕΠΟΠ λοχία (ΠΖ) Κ.Μ.

Διαβάστε – Τραγωδία στις ΕΔ: Νεκρός αλεξιπτωτιστής – Παρασύρθηκε από τον αέρα

«Γνωρίζω καλά τις προσπάθειες των ενστόλων μας να αποφεύγονται τα ατυχήματα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις μονάδες. Η εκπαίδευση όμως είναι επίπονη ώστε να κρατά το στράτευμα αξιόμαχο. Και, δυστυχώς, εκεί καραδοκεί και ο κίνδυνος.

Οι συνθήκες της οδυνηρής απώλειας σίγουρα θα διαπιστωθούν. Αλλά τώρα, είναι ώρα περισυλλογής. Η σκέψη μου στρέφεται στην οικογένεια του λοχία που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα της» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Επίσης, σημειώνει ότι μίλησε με τον αδελφό του λοχία, που ανήκει επίσης στις επίλεκτες δυνάμεις. «Και ένιωσα διπλά λυπημένος. Αλλά και διπλά υπερήφανος. Από αυτόν, και όλους τους συναδέλφους του, ένα μόνο ζητώ: Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Source link