Πολιτική

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο αυτοκίνητο του Ιάσωνα Φωτήλα -«Είναι μια εγκληματική ενέργεια» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου του βουλευτή Ιάσωνα Φωτήλα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Σε δήλωση του ο κ.Γαϊτάνης τόνισε: «Ο εμπρησμός με βόμβες μολότοφ του αυτοκινήτου του βουλευτή της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα είναι μια εγκληματική ενέργεια που στόχο έχει τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Την καταδικάζουμε απερίφραστα».

Θυμίζουμε πως στόχος έγινε το αυτοκίνητο του βουλευτή της ΝΔ στην Αχαϊα Ιάσωνα Φωτήλα. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν ξεκινήσουν δύο πορείες στο κέντρο της Πάτρας, η μία από φοιτητές και η άλλη από κουκουλοφόρους. Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί στην Ερμού, όπως αναφέρει το Tempo24.

Το αυτοκίνητο του Ιάσωνα Φωτήλα τυλίχτηκε στις φλόγες
Το αυτοκίνητο του Ιάσωνα Φωτήλα τυλίχτηκε στις φλόγες

Ιάσωνας Φωτήλας: Άκουσα μια έκρηξη και είδα το αυτοκίνητό μου να έχει πάρει φωτιά

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Φωτήλας, σχετικά με την επίθεση, «το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο κάτω από το σπίτι μου, στην οδό Αράτου, όταν κάποια στιγμή άκουσα έκρηξη και βγήκα έξω να δω τι συμβαίνει».

«Τότε», συνέχισε, «είδα το αυτοκίνητό μου να έχει πάρει φωτιά και κάποιοι γείτονες να προσπαθούν να την σβήσουν με πυροσβεστήρες». «Όπως με ενημέρωσαν» πρόσθεσε «πέρασαν τέσσερα άτομα που φορούσαν κουκούλες και στη συνέχεια ο ένας έριξε κάποιο υγρό στο αυτοκίνητο, ο δεύτερος έσπασε το τζάμι, ο τρίτος πέταξε στο εσωτερικό του οχήματος μία βόμβα μολότοφ και κατόπιν εξαφανίστηκαν».

Πηγή