Πολιτική

Η Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει αποστάσεις από τον Μακρόν: Οι απεικονίσεις σκίτσων στα δημόσια κτίρια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Τεράστιο λάθος η αντιπαράθεση Γαλλίας – Τουρκίας, να μεταφερθεί στη διαμάχη μεταξύ θρησκειών, πρέπει να πολεμήσουμε την τρομοκρατία» δήλωσε στα Παραπολιτικά, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως «η Τουρκία έχει ξεσαλώσει και απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Aίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε αποστάσεις από την αποφασιστικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αντιπαρατεθεί με την ισλαμική τρομοκρατία και να υπερασπιστεί την ελευθερία της έκφρασης. «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της Γαλλίας να υπερασπιστεί τις αξίες της, αλλά θεωρώ ότι οι απεικονίσεις στα δημόσια κτίρια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Δεν είναι ένας πόλεμος με το Ισλάμ, αλλά με τα ριζοσπαστικά και επικίνδυνα στοιχεία του», είπε.

Προσβλητικές είναι οι δηλώσεις Ερντογάν για τον Μακρόν, προσβλητική όμως και η πολιτική Μακρόν απέναντι στο Ισλάμ έγραψε πρόσφατα και ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Και συνέχισε: «Δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι την ελευθερία ενάντια στους τρομοκράτες προσβάλλοντας εκατομμύρια Μουσουλμάνους, μια από τις τρεις πολυπληθέστερες θρησκείες στον πλανήτη.

Η πολιτική «σύγκρουσης των πολιτισμών» προσιδιάζει στην ακροδεξιά, και εξ αντιδράσεως ενισχύει τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Θα μπορούσε να είναι δείγμα υπερβολής και ανωριμότητας, αλλά σε συνδυασμό με την γαλλική πολιτική στη Λιβύη, στην υποσαχάρια μουσουλμανική Αφρική, τον Λίβανο και τη Συρία, μοιάζει να δείχνει την (αδύναμη) επιστροφή του αποικιακού απωθημένου».

Δείτε την ανάρτησή του:

Προσβλητικές είναι οι δηλώσεις Ερντοάν για τον Μακρόν, προσβλητική όμως και η πολιτική Μακρόν απέναντι στο Ισλάμ. Δεν…

Posted by Antonis Liakos on Monday, October 26, 2020

Πηγή