Πολιτική

Καϊλή: Δεν θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το 2021 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την απόφασή της να μην διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής το Νοέμβριο του 2021 ξεκαθάρισε Εύα Καϊλή.

Μετά το ρεπορτάζ του iefimerida.gr που προκάλεσε σωρεία «ζυμώσεων» και συζητήσεων στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ για το παρασκήνιο ενόψει τις εκλογικής διαδικασίας του χρόνου το Νοέμβριο, η ευρωβουλευτής του κόμματος, είπε ότι το 2021 δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Μετά την αρχική της δήλωση με την οποία άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη διευκρίνισε: «Η φράση μου τις προηγούμενες μέρες για το αν θα αλλάξουν οι συνθήκες βλέπουμε, ήταν μια κλισέ πολιτική ατάκα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι το είπε χαριτολογώντας προκαλώντας το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Εύα Καϊλή τόνισε ακόμη ότι το ’21 δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, υπογράμμισε όμως, αργότερα σε 2-3 ίσως χρόνια τίποτα δεν αποκλείεται και εξαρτάται από τις συνθήκες.

Μάλιστα, η ευρωβουλευτής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι διαδικασίες για την ηγεσία εν μέσω πανδημίας. «Μέσα σε μια χρονιά εν μέσω της πανδημίας, δε ξέρω αν θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ηγεσία» σημείωσε.

Εκτίμησε ότι ίσως γίνει η αλλαγή ηγεσίας μετά τις εθνικές εκλογές ενδεχομένως ή όταν σταματήσει η πανδημία.

Για τον χώρο της κεντροαριστεράς, η κ. Καϊλή σημείωσε ότι ο χώρος έχει κουραστεί από προσωπικές φιλοδοξίες και ότι πρέπει να ετοιμαστεί μια σύγχρονη ατζέντα. «Οπότε όταν και αν ανοίξουν οι διαδικασίες με άλλο τρόπο, τότε θα το συζητήσουμε όλα» υπογράμμισε.

Τόνισε επίσης, ότι εργάζεται σκληρά στις Βρυξέλλες για τη χώρα μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει εν μέσω πανδημίας αλλά και της Τουρκικής προκλητικότητας.

Πηγή