Πολιτική

Κατρούγκαλος: Να πιέσει η κυβέρνηση για ισχυρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει και να πετύχει ισχυρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει διγλωσσία στην ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι άλλα λέει το Μέγαρο Μαξίμου και άλλα το υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι όταν έκανε έρευνες το Oruc Reis, το Υπουργείο μιλούσε για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα, ενώ ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης για περιοχή μη οριοθετημένη. «Αυτό δημιουργεί πρόβλημα, δεν είναι μια δήλωση αλλά διαφορετική πολιτική», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζοντας ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην στρατηγική της χώρας για επιβολή κυρώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράλληλα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει και να πετύχει ισχυρές κυρώσεις» και εκτίμησε ότι αν αυτό δεν επιτευχθεί θα έχει χαρακτηριστικά «εθνικής ήττας».

Κατρούγκαλος: Η Τουρκία στέλνει μήνυμα στην ΕΕ

Αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η Αγκυρα στέλνει μήνυμα ότι είναι μια μεγάλη δύναμη που πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να υπολογίζει και πως δεν θα προσαρμόζομαι εγώ σε αυτά που ζητάτε, αλλά εσείς σε εμένα», σημείωσε.

Πηγή