Πολιτική

Καιρίδης: Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος -Αυτονόητη η στήριξή μας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την άποψη ότι το κεκτημένο του τελευταίου διαστήματος είναι η μη ανταμοιβή της επιθετικότητας της Τουρκίας, εξέφρασε ο Δημήτρης Καιρίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να δικαιολογήσει στο εσωτερικό του την αναδίπλωση που έκανε με το Ορούτς Ρέις, αλλά και το γεγονός ότι σήμερα είμαστε στο σημείο που βρισκόμασταν στις αρχές Αυγούστου, όταν είχαν δρομολογηθεί διερευνητικές επαφές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράλληλα, ο Δημήτρης Καιρίδης εκτίμησε ότι το κεκτημένο του τελευταίου διαστήματος είναι ότι αποδείχθηκε ότι η επιθετικότητα δεν ανταμείβεται, αλλά προκαλεί ευρωπαϊκή αφύπνιση και ευρύτερη συσπείρωση.

Αναφορικά με το μπλοκάρισμα από την Κύπρο της χθεσινής απόφασης σε επίπεδο Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι είναι αυτονόητη και δεδομένη η ελληνική στήριξη στην Κύπρο. Απαντώντας σε ερώτημα αν η Αθήνα θα θέσει βέτο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία, ο κ. Καιρίδης σημείωσε ότι η Κύπρος είναι ένα κράτος ανεξάρτητο και κυρίαρχο, «την οποία εμείς σεβόμαστε, στηρίζουμε και υποστηρίζουμε».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα γίνει ουσιαστική συζήτηση και εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρχει μία ασφαλιστική δικλίδα και ένας μηχανισμός που να αποτρέπει την υποτροπή, αν η Τουρκία παρεκκλίνει των συμφωνημένων.

Πηγή