Πολιτική

Κικίλιας στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ: Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Η Ελλάδα υποστηρίζει την κοινή προμήθεια εμβολίων για την Covid-19, μέσω του Εργαλείου Εκτακτης Στήριξης της ΕΕ, όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε τη γερμανική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πρωτοβουλία της σημερινής τηλεδιάσκεψης, συνεχάρη την επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου για την εξαιρετική προσπάθεια που έχει κάνει για την πρόσβαση των Ευρωπαίων πολιτών σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Επισήμανε ότι μετά από τόσους μήνες, η κούραση είναι δεδομένη για όλους τους λαούς, όμως οι ενθαρρυντικές εξελίξεις από τον τομέα της επιστημονικής έρευνας που αφορούν στο εμβόλιο δίνουν ελπίδα και ωθούν τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα.

Κικίλιας: Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια και πρέπει να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και συνεργασία, αξιοποιώντας παράλληλα την εμπειρία που αποκομίσαμε τους μήνες του κορωνοϊού σε επιστημονικό, ιατρικό και τεχνοκρατικό επίπεδο, με τη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Ελληνας υπουργός Υγείας.

Πηγή