Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για Προϋπολογισμό: Έωλος και εκτός πραγματικότητας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Απόλυτα εκτός πραγματικότητας και έωλο χαρακτηρίζει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2021 το Κίνημα Αλλαγής

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η ύφεση φέτος θα φτάσει σε διψήφιο νούμερο και υπογραμμίζει ότι από το προσχέδιο απουσιάζουν οι Δημόσιες Επενδύσεις που θα στηρίζουν την ανάπτυξη και τις δοκιμαζόμενες υποδομές της υγείας, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κρούουμε για άλλη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Κίνημα Αλλαγής. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Απόλυτα εκτός πραγματικότητας και έωλο ως προς τις εκτιμήσεις του είναι το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2021, που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση.

Φέτος θα έχουμε ύφεση που θα αγγίξει διψήφιο νούμερο.

Με αποτέλεσμα τη διόγκωση της ανεργίας, τη μείωση των εισοδημάτων, τον κίνδυνο λουκέτων για τους μικρομεσαίους, την αύξηση των κόκκινων δανείων.

Και ως εκ θαύματος με τις ίδιες αδιέξοδες πολιτικές από την κυβέρνηση, προβλέπεται ανάπτυξη 7,5% το 2021 (!!). Υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Πόσω μάλλον όταν η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ολοκληρωμένο, πλήρες και υλοποιήσιμο σχέδιο για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Όταν από το προσχέδιο απουσιάζουν οι Δημόσιες Επενδύσεις που θα στηρίζουν την ανάπτυξη και τις δοκιμαζόμενες υποδομές της υγείας, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος. Κρούουμε για άλλη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου. Επιμένουμε στις προτάσεις μας για τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και η Ελληνική Κοινωνία.

Πηγή