Πολιτική

Κόντρα για τα ελληνοτουρκικά στη Βουλή -Βορίδης: Δεν ξέρω αν αισθάνεται πρόβατο ο κ. Βελόπουλος | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Σφοδρή ήταν η σημερινή αντιπαράθεση του Μάκη Βορίδη με τον Κυριάκο Βελόπουλο με αφορμή τα ελληνοτουρκικά.

«Όταν συζητάει ο λύκος με το πρόβατο, δεν αναρωτιέσαι αν θα το φάει αλλά από πού θα ξεκινήσει». Η εν λόγω αναφορά του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, που με τον τρόπο αυτό θέλησε να περιγράψει τον επικείμενο διάλογο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για την επίλυση των διαφορών τους στο Αιγαίο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του παρευρισκόμενου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ο οποίος απάντησε: «Δεν ξέρω αν αισθάνεται πρόβατο ο κ. Βελόπουλος, αλλά εμείς ως Έλληνες αισθανόμαστε πολύ ισχυροί και ικανοί να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε λύκο».

Η παραπάνω στιχομυθία περιγράφει ανάγλυφα την κόντρα που ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την κύρωση μνημονίου συνεργασίας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης με τη γειτονική Αλβανία.

Βελόπουλος: Η Ελλάδα ανεβαίνει στην παλαίστρα ξέροντας ότι θα ηττηθεί

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Βελόπουλος, που σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά στηλίτευσε την πολιτική του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. «Οι δουλειές γίνονται καζάν-καζάν. Εδώ μόνο καζάν παίρνει ο ένας και φεύγει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ανεχόμαστε παραβιάσεις και προκλήσεις και σήμερα καθόμαστε και συζητάμε με αυτούς τους ανθρώπους και αφήνουμε μόνη την αδερφή μας Κύπρο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Η Ελλάδα ανεβαίνει στην παλαίστρα του διαλόγου ενώ ξέρει ότι θα ηττηθεί».

Βορίδης: Ψευτοεθνικιστική κριτική της Ελληνικής Λύσης

«Πρόκειται για ψευδοεθνικιστική κριτική που μας κάνει η Ελληνική Λύση», απάντησε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Βλέπω μια ηττοπαθή προσέγγιση από ένα κόμμα που θέλει να εμφανίζει τον εαυτό του ως πατριωτικό και κυματίζοντας δυνατά τη σημαία». Ο κ. Βορίδης σημείωσε πως δεν υπάρχει ηττοπάθεια στην ελληνική πλευρά και πως ο Ερντογάν απέτυχε στις απόπειρές του κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης και τώρα εκλιπαρεί για διάλογο. «Η Ελλάδα προσέρχεται στον διάλογο ισχυρή, με αυτοπεποίθηση και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», συμπλήρωσε.

Πηγή