Αθλητικά

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στην Κίνα – 46 νέα σε ένα 24ωρο


Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 46 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, αριθμός αυξημένος από τα 34 που ανακοίνωσε την προηγουμένη.

Τα 22 από τα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό εντοπίστηκαν στη δυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, άλλα δεκατρία στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ και τα υπόλοιπα 11 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο του Πεκίνου όταν διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί ταξιδιώτες αφού φθάσουν από το εξωτερικό στην Κίνα.

Τα 22 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, εντοπίστηκαν όλα στην πρωτεύουσά της, την Ουρούμτσι. Στην πόλη εντοπίστηκαν επίσης 38 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων.

Μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στη Σιντζιάνγκ είχαν καταγραφεί 137 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, 147 ασυμπτωματικοί φορείς, ενώ 7.184 άνθρωποι παρέμεναν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού στους αριθμούς που ανακοινώνει για τις μολύνσεις.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα, τη χώρα όπου άρχισε τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.830 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στην Κίνα – 46 νέα σε ένα 24ωρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή