Πολιτική

Κορωνοϊός: Η αναφορά Μητσοτάκη σε «ψεκασμένους» -Στήριξη στον Σωτήρη Τσιόδρα | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Να μην αμφισβητούμε τις συμβουλές και κατευθύνσεις των επιστημόνων, τις οποίες εφαρμόζει η ελληνική πολιτεία, ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας το σημερινό του διάγγελμα.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θέλησε για μια ακόμη φορά να στηρίξει τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα, από τις επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που για κομματικούς λόγους επιχειρούν να απαξιώσουν το έργο του αξιόπιστου και συμπαθούν γιατρού.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του ανακοίνωσε πως η Ελλάδα χωρίζεται πλέον σε δύο ζώνες μέτρων υγειονομικής προστασίας. Ο πρωθυπουργός μίλησε για «ψεκασμένους» αλλά και για κουρασμένους από τα μέτρα και δήλωσε χαρακτηριστικά στον επίλογο του διαγγέλματός του τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή ήθελα να αποφύγω αυτό το μήνυμα. Το απαιτούν, όμως, οι συνθήκες.

Οι λέξεις τελειώνουν. Και μαζί τους ελπίζω να τελειώνει και η αμφισβήτηση των πραγματικών δεδομένων. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση. Γιατί αν αμφισβητήσουμε την επάρκειά τους ή, ακόμα χειρότερα, αρχίσουμε να τους κατηγορούμε ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, τότε πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι. Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους «ψεκασμένους». Αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια. Η θεμιτή πολιτική κριτική ας περιοριστεί, λοιπόν, στους πολιτικούς. Εξάλλου, πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη των αποφάσεών μου. Δεν κρύφτηκα στα δύσκολα, δεν θα το κάνω τώρα. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων από όλους και από τον καθένα ξεχωριστά. Η Πολιτεία σήμερα παρουσιάζει το σχέδιό της με στόχο να μείνουμε υγιείς, μέχρι το εμβόλιο να σημάνει το ξημέρωμα μιας νέας, φωτεινής πραγματικότητας. Η στιγμή εκείνη πρέπει να μας βρει όρθιους και ενωμένους. Έτοιμους να ξεπεράσουμε κι αυτή την εθνική δοκιμασία, όπως μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε. Το μπορούμε και θα το κάνουμε».

Πηγή