Πολιτική

Κορωνοϊός -Καμπανάκι Πέτσα: Πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα μέτρα, άμεση και παραδειγματική τιμωρία | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό και την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα έκρουσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Στέλιος Πέτσας, που ξεκαθάρισε οτι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, τόνισε ότι στην Ελλάδα ξεπεράσαμε τα 20.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2% ενώ στο Βέλγιο είναι 10%. Παράλληλα σημείωσε ότι η εικόνα σε γειτονιές της Αττικής, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης είναι στο πορτοκαλί.

Πέτσας: Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός

«Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής ειναι στο πορτοκαλι, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορά και στους επαγγελματίες έκανε ο κ. Πέτσας και σημείωσε ότι «οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα. Είναι για το καλό όλων. Είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης. Και οι λίγοι, πονηροί, επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους, λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων».

Πηγή