Πολιτική

Κύπρος: Επίτιμη δημότης Πλατρών η Κατερίνα Σακελλαροπούλου | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Επίτιμη δημότης Πλατρών ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία το μεσημέρι της Τρίτης περιηγήθηκε σε ορεινές περιοχές της Κύπρου.

Η ΠτΔ έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του χωριού Πλάτρες, ενώ στην κεντρική αίθουσα «Γιώργος Σεφέρης» του χωριού, αντιπροσωπεία των κατοίκων της παρέδωσε το «Χρυσό κλειδί» της πόλης, καθώς και τιμητική πλακέτα στην οποία διακρίνεται η Κύπρος. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα παραμείνει ως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στα «φυλακισμένα μνήματα» στην Κύπρο
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στα «Φυλακισμένα μνήματα» στην Κύπρο / Φωτογραφία: Intime

Στον
Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στέγης η Κατερίνα
Σακελλαροπούλου

Νωρίτερα, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στέγης στην ορεινή Κακοπετριά, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης, ο πρόεδρος του συμπλέγματος Κοινοτήτων Σολέας και κοινοτάρχης Ευρύχου, Ξενοφών Ξενοφώντος, καθώς και αντιπροσωπεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Την
ξενάγηση στον ναό και τον χώρο ανέλαβε
η αρχαιολογική λειτουργός Φρύνη
Χατζηχριστοφή, ενώ ο εκ μέρους τού
Μακαριωτάτου θεολόγος π. Μιχαήλ Νικολάου
παρουσίασε εν συντομία τη λειτουργική
χρήση του ναού διαχρονικά και τη
δραστηριοποίηση των πέριξ αυτού χώρων.

Επίσκεψη στην οροσειρά Τρόοδος

Ο π. Μιχαήλ ανέφερε ανάμεσα σε άλλα την ύπαρξη μοναδικών τοιχογραφιών στον ναό, τη διοργάνωση στον χώρο κατασκηνωτικών περιόδων για νέους και νέες από την Κύπρο, αλλά και τη φιλοξενία νέων από τις εκκλησίες τής Μέσης Ανατολής σε κάθε θερινή κατασκηνωτική περίοδο, μία πρωτοβουλία τού Προκαθημένου τής Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Από την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Κύπρο
Από την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Κύπρο / Φωτογραφία: Intime

Η περιήγηση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έκλεισε με επίσκεψη στην Παναγία του Αρακα, σε κεντρική περιοχή της οροσειράς Τρόοδος.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου νωρίτερα, στη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τόνισε ότι η επίσκεψή της στην Κύπρο είναι ενδεικτική της ιδιαίτερης σχέσης που συνδέει τις δύο χώρες και της σημασίας που αποδίδει η Ελλάδα στο Κυπριακό. «Η επίσκεψή μου τονίζει ότι οι δύο χώρες έχουν ενιαίο, αρραγές διπλωματικό μέτωπο, με γνώμονα πάντα το κοινό εθνικό συμφέρον και στηριζόμενες πάντοτε στο Διεθνές Δίκαιο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή