Πολιτική

Κυβέρνηση: Δεν υπήρξε επικοινωνία της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού με τον εκπρόσωπο Ερντογάν | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που κάνει λόγο για επικοινωνία της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

Ειδικότερα ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Κάποιοι που φαίνεται ότι έχουν εθιστεί στα fake news και στις προβοκατόρικες δημοσιεύσεις σπεκουλάροντας στα εθνικά μας θέματα, εφηύραν στο παρά 5΄της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, “μυστικές συνεννοήσεις” με την Τουρκία. Διεκδικώντας λίγη προσοχή, τη μια προβάλουν αρνητές του κορωνοϊού και την άλλη πλασάρουν κάλπικες ειδήσεις. Διαψεύδουμε λοιπόν το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”. Δεν υπήρξε επικοινωνία της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια στην πλάτη της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάψευση και
από Δένδια

Σε
δήλωσή του για το ίδια θέμα ο υπουργός
Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σημειώνει
ότι είχε χθες, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου,
για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες,
μακρά συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ.
Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Διπλωματική
του Σύμβουλο κα Ελένη Σουρανή, σχετικά
με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόψει
της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει, εφόσον η γειτονική χώρα δεν αποδείξει την αλλαγή συμπεριφοράς της με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως και με την αποφυγή προκλήσεων, σε βάθος χρόνου. Κατά συνέπεια, το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε επαφές με την τουρκική πλευρά ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», καταλήγει.

Πηγή