Πολιτική

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν τις «ψεκασμένες» θεωρίες του Βελόπουλου για το εμβόλιο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Αποφασισμένος να ανέβει στο άρμα του αντιεμβολιαστικού κινήματος για προφανείς μικροκομματικούς λόγους, εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά στη Βουλή, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Πιστός στην τακτική που εφαρμόζει μεθοδικά στις τοποθετήσεις του ο κ. Βελόπουλος πήγε ένα βήμα παραπέρα και από εκεί που δήλωνε επιφυλακτικός για το επικείμενο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, πλέον δηλώνει ανοιχτά πως δεν θα το έκανε στον πατέρα του επειδή δεν θέλει να τον κάνει «πειραματόζωο».

Στο πλαίσιο αυτό επικαλέστηκε λόγους για τους οποίους το εμβόλιο θα πρέπει να προσεχθεί φτάνοντας στο σημείο να επιτεθεί στους επιδημιολόγους και ονομαστικά στην κ. Λινού και Μαγιορκίνη, αφήνοντας αιχμές για χρηματισμό τους μέσω ΜΚΟ.

Αυτή τη φορά πάντως, απάντηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έλαβε αρχικά από τον Ν. Βούτση και στη συνέχεια από τον Γ. Γεωργαντά. «Η ρητορική του κ. Βελόπουλου είναι τροφοδότης του φόβου για τα εμβόλια και θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους», είπε ο τέως πρόεδρος της Βουλής με τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης να προσθέτει: «η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων είναι θετικοί με το εμβόλιο! Δεν μπορεί κανείς από το βήμα αυτό να προκαλεί ανησυχία και φόβο στον ελληνικό λαό».

Πηγή