Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για Novartis: Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν, όμως το οικονομικό σκάνδαλο παραμένει | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis.

Υπενθυμίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έλεγε στη Βουλή, στις 18 Μαΐου 2018: «Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης ουσιαστικά συγκαλύπτεται το ελληνικό σκέλος ενός αναμφισβήτητου οικονομικού σκανδάλου με διεθνή διάσταση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, παράλληλα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κινήθηκε προκειμένου να αναζητηθούν αποζημιώσεις υπέρ του Δημοσίου.

«Ύστερα από αίτημα των Υπουργών, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Υγείας Βασίλη Κικίλια και Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θέτει το νομικό πλαίσιο ώστε τα αρμόδια Υπουργεία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να ασκήσουν αγωγές. Αυτό θα κάνουν. Σε αντίθεση με αυτά που έκαναν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, που, αντί να διερευνήσουν το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, το χρησιμοποίησαν ως εργαλείο στοχοποίησης και κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων».

«Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν, όμως το οικονομικό σκάνδαλο παραμένει. Η κυβέρνηση κινείται μεθοδικά προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον», καταλήγουν κυβερνητικές πηγές.

Δείτε εδώ την επιστολή των τριών συναρμοδίων υπουργών που εστάλη στο ΝΣΚ από τον Υπουργό Υγείας

Πηγή