Πολιτική

Κυβερνητική πρωτοβουλία για τα Πανεπιστήμια μετά την επίθεση στον πρύτανη: «Πρόσβαση, φύλαξη, ποινές» το τρίπτυχο των αποφάσεων | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την ανάληψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των πανεπιστημίων, με αφορμή την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι σχετικές πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας και θα κινούνται στο τρίπτυχο «πρόσβαση, φύλαξη, ποινές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Συμφωνούμε, άλλωστε, όλοι ότι η εικόνα του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι φασιστική και αποτρόπαια», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε: «Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 100 χιλ. και θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είναι ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας των πανεπιστημίων, της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας και τον αποκλεισμό αντικοινωνικών, φασιστικών συμπεριφορών».

Την Παρασκευή απαντά ο Μητσοτάκης στην επίκαιρη του Τσίπρα

Κλείνοντας, ο κ.
Πέτσας αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα
του πρωθυπουργού λέγοντας: «Αύριο,
Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός
θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση – μέσω
τηλεδιάσκεψης – της Κοινοβουλευτικής
Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

– Την Τετάρτη, θα
συμμετέχει διαδοχικά, μέσω τηλεδιάσκεψης,
στις 10 το πρωί στην εκδήλωση για την
μεγάλη, πράσινη, καινοτομική επένδυση
της Volkswagen στην Αστυπάλαια και στις 11:30
στην Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου
της Ευρώπης.

– Την Παρασκευή το πρωί, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Πηγή